Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bojkottar media – efter nakenbråk

Publicerad: 16 juni 2014, 06:21

Kroatiska supportrar

Foto: Colourbox

Kroatiska landslaget vägrar prata med pressen efter att ha blivit smygfotade under nakenbad, Peace & Love tar tillbaka Kartellen och avslutar samarbetet med Dalarnas Tidningar och kritikstorm mot SVT:s studioupplägg under VM. Det är några av nyheterna i helgsvepet.


Ämnen i artikeln:

Dalarnas TidningarPeace & LoveSummerburstSVTFotbolls-VMErik Hamrén

Kroatisk VM-bojkott efter nakenbilder
Efter förlusten i premiärmatchen mot Brasilien är irritationen stor i den kroatiska truppen. Men det är inte spelet som skapat ilska. Orsaken är att vissa spelare smygfotades när de nakenbadade i hotellets pool, det skriver TT. Bilderna spreds sedan snabbt på olika nyhetssajter och nu svarar spelarna med en mediebojkott. – Jag kan inte tvinga dem att vara till ert förfogande efter vad ni har gjort mot dem och deras familjer, säger Kroatiens förbundskapten Niko Kovac på dagens presskonferens enligt Aftonbladet.

Skarp kritik mot SVT:s VM-studio
SVT:s studio på Copacabana var omtvistad redan innan VM drog igång, när inhumana arbetsförhållanden för de som byggde studion uppdagades. Under sändningarna har flera tittare klagat på att solen bländar Johanna Frändén, David Fjäll och Henrik Brandao Jönsson i sociala medier. Bonnier Tidskrifters Fredrik Strömberg är en av de kritiska tittarna på Twitter: "Men på riktigt SVT, hur solen lyser kan väl inte vara en överraskning. Studion ser ut som ngt ur Öppna Kanalen".
I andra hand har förbundskaptenen Erik Hamréns insatser som expert i SVT mött hård kritik i sociala medier och av Expressens tv-krönikör Anders Björkman.

Peace & Love tar in Kartellen – bryter med Dalarnas Tidningar
Efter kritikstormen backar Peace & Love från sitt omtalade beslut att avboka hiphopgruppen Kartellens spelning på festivalen. Samtidigt avslutar Peace & Love samarbetet med sponsorn Dalarnas Tidningar och kommer inte att annonsera för festivalen i deras medier inför evenemanget. Det skriver festivalarrangörerna i ett pressmeddelande.

Amerikansk radiolegendar död
En av USA:s mest välkända radioröster har tystnat. Casey Kasem startade programmet American Top 40 1970 och ledde det fram 2004. Han gjorde även rösten till karaktären Shaggy i mängder av "Scooby Doo"-filmer under 40 års tid. Casey Kasem avled efter en längre tids sjukdom och blev 82 år gammal. Det skriver TMZ.

Apple varnar för gamla Iphone-laddare
Apple slår larm om att laddare för äldre Iphonemodeller kan överhettas och starta bränder. Nu uppmanar it-jätten alla kunder att byta laddare.  " Apple har kommit fram till att i vissa sällsynta fall kan Apples europeiska 5 W USB-strömadapter överhettas och utgöra en säkerhetsrisk.", skriver företaget på sin hemsida .Fejkbild på polisen sprids efter Summerburst
Under helgen hölls housefestivalen Summerburst i Stockholm. I sociala medier spreds bilden på två dj:ande poliser och många trodde att bilden var äkta. Det populära poliskontot YB Södermalm har twittrat bilden – Något som alltså inte stämmer, uppger Peter Magnusson, närpolisbefäl på Södermalmspolisen till Nyheter24 .

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.