Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bokserie om Kim Wall dras tillbaka efter massiv kritik

Publicerad: 29 december 2017, 12:04

En ljudboksserie om det misstänkta mordet på journalisten Kim Wall dras tillbaka efter att förlaget fått massiv kritik.


Ämnen i artikeln:

Kim Wall

Ljudboksserien är författad av Thomas Djursing, som tidigare följt den misstänkta gärningsmannen Peter Madsen och även skrivit en biografi om honom. Det första avsnittet släpptes igår men nu dras hela serien alltså tillbaka, det rapporterar Danmarks Radio.

Boken har fått hård kritik av personer som menar att projektet inte tar hänsyn till Kim Walls familj och att initiativtagarna, förlaget Saxo, saknar moralisk kompass samt att de säljer boken om det misstänka mordet på Kim Wall som underhållning.

Kritiken har främst förekommit på Saxos Facebook-sida.

– Vi tänkte, kanske naivt, att det var relevant att skriva om fallet i ett format där man kunde gå djupare bakom detaljerna, men vi erkänner att serien har mött så starkt motstånd att vi nu lägger oss platt och att utgivningen inte kommer att ske nu, säger Saxos grundare Jørgen Balle Olesen till Danmarks Radio.

Serien skulle släppas i fyra delar och säljas för 39 danska kronor per avsnitt.

– Vi tror fortfarande att formatet är rätt men vi måste erkänna att vi underskattat motståndet mot att skriva en bok om ett pågående brottsmål, säger Jørgen Balle Olesen.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kim Wall

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.