Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bolag i konkurs – Bonnier sa nej till ackord

Publicerad: 28 januari 2014, 14:01

Krisdrabbade bokdistributören Pocketstället AB lämnade i dag in en konkursansökan, och kritiserar Bonnier som sa nej till en ackordsuppgörelse. Det skriver nyhetstjänsten Mediatrender.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

Beslutet om konkurs togs sedan Bonnierförlagen tackat nej till en ackordsuppgörelse på 50 procent.

Styrelsen för Pocketstället AB, där Birgitta Johansson Hedberg är ordförande, riktar i ett uttalande kritik mot Bonniers nej.

I uttalandet konstateras att endast Bonnierägda distributören Pocketgrossisten nu finns kvar på marknaden:

"Styrelsens uppfattning var att det fanns en plan för hur bolaget kunde drivas vidare utifrån de senaste månadernas rekonstruktion. Trots genomförda kostnadsnedskärningar och presentation av en framtida ägare väljer Bonnierförlagen att tacka nej. Därmed försvinner den enda återstående oberoende distributionskanalen av böcker till dagligvaruhandeln från marknaden och endast Bonnierägda Pocketgrossisten finns kvar. Alla förlag förlorar i och med Pocketställets konkurs en viktig oberoende distributionskälla.", heter det i styrelsens uttalande.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.