Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bolaget bakom "Fearless girl" får böter för ojämställda löner

Publicerad: 6 oktober 2017, 05:38

State Street Corp får betala skadestånd till kvinnor som fått lägre löner, Hollywood-mogulen anklagas för omfattande sexuella trakasserier och Instagram Stories kommer till Facebook. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

InstagramFacebookFearless GirlTV4

FT

Fredrik Thambert


Bolaget bakom "Fearless girl" får böter för ojämställda löner
Statyn "Fearless girl" på Wall Street är årets mest hyllade kommunikationsinsats. Genom att placera den orädda flickan mitt emot den rusande tjuren i New Yorks finanskvarter ville fondförvaltaren State Street Global Advisors slå ett slag för jämställdheten i den mansdominerade världen. Men frågan är hur väl de lever upp till sitt eget budskap. Nu har nämligen moderbolaget State Street Corp dömts att betala fem miljoner dollar i skadestånd till över 300 kvinnor och 15 mörkhyade anställda som fått lägre löner än sina vita manliga motsvarigheter, rapporterar Adweek.
– State Street är engagerade i frågan om lika löner och utvärderar på löpande basis att våra processer är icke-diskriminerande, säger bolaget i ett uttalande.  

Hollywoodmogulen anklagas för decennier av trakasserier
Den välkände producenten Harvey Weinstein anklagas för "decennier av sexuella trakasserier" av flera tidigare anställda, skriver New York Times. Bland annat har han vid åtta tillfället nått ekonomiska uppgörelser med kvinnor som anklagat honom, bland annat skådespelaren Ashley Judd. Weinstein tar nu en time-out som en konsekvens av avslöjandena.
"Jag inser att mitt uppträdande har orsakat mycket smärta. Jag ber uppriktigt om ursäkt. Jag försöker bättra mig, men jag vet att jag har lång väg att gå", skriver han i ett uttalande.

Kritik mot TV4-serien "Syrror"
Tv-serien "Syrror" är tillbaka i TV4, och möter även den här gången kritik. Bland annat för att vara nedvärderande av sjuksköterskor. Johan Larson, sjuksköterska och viceordförande för Vårdförbundet, tycker att titeln i sig skvallarar om synen på yrkesgruppen.
– Den dagen som legitimerade sjuksköterskor har en värdering som motsvarar samhällsbidraget, då kanske den frågan är mindre viktig. Men i dagsläget är det så att sjuksköterskor värderas inte lika högt som de borde, säger han till Expressen.

Instagram Stories till Facebook...
Instagram Stories har blivit en stor framgång. Däremot är det få som använder Facebooks motsvarighet. Därför kommer det framöver bli möjligt att dela sina Instagram-flöden till Facebook, precis som med vanliga bilder, rapporterar Techcrunch. Först kommer den nya funktionen till USA och sedan, med all sannolikhet, resten av världen.

...som lanserar Workplace-app till datorer
Facebook Workplace ska utmana Slack och andra affärsinriktade appar. I den tysta har de nu rullat ut en app för PC och Mac, enligt Techcrunch. Workplace har redan över 14 000 företag som kunder, vilka betalar mellan en och tre dollar per anställd. Nyligen skrev de avtal med matjätten Wal-Mart.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev