Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bolagets svar – lägger ned callcenterverksamheten

Publicerad: 12 april 2013, 11:58

Bosse Hallberg, konfliktgeneral på Unionen.

Foto: Pressbild.

Resumé kunde tidigare idag berätta att Unionen satt hårt mot hårt när det gäller bråket kring callcenterbolaget Focus CRS, vilka ägs av finansbolaget Peak Partners. En kampanj i sociala medier skulle få Peak Partners att komma ut i ”ljuset”. Peak Partners svarar i stället med att vilja inleda förhandlingar om att lägga ned verksamheten.


Ämnen i artikeln:

Unionen

Fackförbundet Unionen har idag dragit igång en kampanj i sociala medier för att stödja en strejk kring ett callcenterföretag i Fränsta.

Frågan är bara om kampanjen har fått avsedd effekt.

Moderbolaget Peak Partners, som använder Focus CRS för att få till stånd kundmöten, valde först att lägga ut en pressrelease om att callcenterverksamheten i Fränsta läggs ned.

Unionens pressansvarige Johan Ulvenlöv tog dock lätt på hotet:
”För det tredje litar vi inte på det här pressmeddelandet. Det är hot som har framförts tidigare.”, sade han till Resumé tidigare idag.

Resumé kan nu berätta att det inte dröjde länge idag förrän bolaget lämnade in en formell framställan till Unionens regionalkontor i Sundsvall om att lägga ned Focus CRS.

Unionens konfliktgeneral Bosse Hallberg är lite tagen på sängen över det hela.
– Dels pekar man på arbetsbrist och pekar ut namn på just sådana personer som har valt att uttala sig media. Sedan säger man att det även avser övriga medlemmar i Unionen, som om de inte visste vilka det var. Sedan säger man också att man tänker avveckla hela verksamheten. Det är en märklig framställan, säger han.

Han tycker att Peak Media är att typexempel på ett bolag som inte drar sig för att förlägga en callcenterverksamhet i glesbygden och på så sätt få bidrag och sedan utnyttjar ungdomar genom att låta dem jobba under usla villkor.

Unonen tänker heller inte backa kring sociala medier-kampanjen trots beskedet om att Peak Partners tänker lägga ned Focus CRS.

– Vi vet för det första inte om verksamheten läggs ned eftersom man har använt sådana hot tidigare. Om verksamheten i Fränsta ändå läggs ned så kanske man väljer att flytta verksamheten någon annanstans. Då är det ju viktigt att visa vad ett sådant här bolag sysslar med så att inte kommunen och statliga myndigheter råkar ut för samma sak.

– Den här frågan är ju så mycket viktigare än ett enskilt företag, resonerar Bosse Hallberg.

Resumé har utan framgång sökt Peak Partners talesperson Patrik Bergman.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Unionen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.