Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bolibompa-profil Årets papa

Publicerad: 18 november 2014, 08:39

Bonnier-tidskriften mama höll sin traditionsenliga gala igår där man utser årets Mama, men också Årets papa. Priset delas ut för elfte året i rad och förutom att Årets mama blev modellen Mini Andén så är det också klart att Bolibompas programledare Farzad Farzaneh blir "Årets Papa" för sin barnpodd. Carolina Neurath blev årets powermama.


Ämnen i artikeln:

Carolina NeurathTherese AlshammarLinda Öhrn Lernström

Juryns motivering lyder:
"I en värld av navelskådande poddar sticker han ut med en barnpodd som är lärorik och kul. Heja dig, för att du alltid står på kidsens sida!"

Farzad Farzaneh är en svensk regissör, manusförfattare och även programledare för Bolibompa i SVT.

Årets mama är alltså Mini Andén och motiveringen lyder:
"När vår svenska supermodell blev mamma fick den internationella modescenen vänja sig vid amning och bröstpumpning. Här är en #workingmama som låter sin #loveofmylife ta plats – och går i täten för modemammorna som tar över catwalken."

– Mammor är våra stora makthavare i samhället. Därför arrangerar vi – för elfte året i rad – Årets mama. Vi är väldigt nöjda över årets vinnare. Men det har varit ett långt och svårt arbete, som alltid finns det ju så många fantastiska mamas vi vill hylla och lyfta fram, säger Linda Öhrn Lernström, chefredaktör på tidningen mama i en kommentar.

Tio personer fick pris i år, förutom Mini Andén och Farzad Farzaneh, dessa är följande.

Årets powermama – SvD:s Carolina Neurath:
"Granskningar av de ekonomiska makterna har placerat henne i den exklusiva skaran av världens främsta grävande journalister. Påläst, pålitlig – och påhoppad. Tack för att du vågar!"

Övriga var:
Årets artistmama – Linda Pira
Årets sportmama – Therese Alshammar
Årets matmamas – Ulrika & Carina Brydling
Årets provokatörmama – Sanna Bråding
Årets hjältemama – Elin Sohl
Årets barnklädesdesigner – Kristin Nyström, Gardner and the gang

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.