Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bombhot mot GD

Publicerad: 10 september 2015, 10:18

Skärmdump från gd.se.

Ett bombhot riktades mot Gefle Dagblad under torsdagsförmiddagen. Detta på grund av en granskning av moskén Al Rashideen och dess ledare.


Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Polisen gör bedömningen att ingen bomb finns i Gefle Dagblads fastighet, rapporterar gd.se. Men de befinner sig på plats och bevakar alla ingångar.

Bakgrunden till bombhotet är att tidningen har publicerat en granskning av en imam i moskén Al Rashideen som påstås vara den militanta extremismens ledare i Sverige. Personen som framförde hotet krävde att tidningen skulle avpublicera artikeln.

"Moskén är en samhällsinstitution i Gävle, lika viktig som Svenska kyrkan och frikyrkorna, kanske till och med ännu viktigare på grund av den framskjutna roll som social mötesplats och mottagare av människor som flytt krig och förtryck som den har antagit, ett arbete som har stor betydelse. Men som en viktig aktör i gävlesamhället ska moskén och dess företrädare kunna utstå samma granskning, och samma offentlighet som vilken annan organisation som helst" skriver chefredaktör Anna Gullberg i en kommentar till varför granskningen genomförs.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Gefle Dagblad

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.