Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bombhot mot norska TV2 – byggnaderna utrymdes

Publicerad: 5 september 2016, 14:52

TV2:s redaktion är nu åter bemannad.

Foto: Mostphotos

TV2:s lokaler i norska Bergen och Oslo evakuerades under eftermiddagen efter ett misstänkt bombhot, rapporterar Dagbladet. Efter en timme avfärdades hotet som oseriöst och medarbetarna kunde återvända in i byggnaden.


Ämnen i artikeln:

MediebranschenTV2 Norge

Enligt kanalen kom bombhotet i ett telefonsamtal till receptionen i Bergen klockan 15.40 på måndagseftermiddagen. Strax efter kom ett motsvarande hot mot Oslo. Enligt uppgift ska telefonsamtalen ha kommit från ett utländskt nummer men personen ska ha pratat norska, enligt TV2.

I enlighet med kanalens policy evakuerades lokalerna i båda städerna med omkring 450 medarbetare i byggnadena. Det är än så länge oklart vad hoten består av.

Polispatruller var på plats för att samla in information och efter en timme kunde personalen återvända till redaktionerna. Polisen säger att det rör sig om ett falskt bombhot.
– Det polisen har sagt att de säger att hotet är oseriöst och att vi kunde återvända till arbetet. Alla går tillbaka till sina jobb nu, säger Jan-Petter Dahl till Expressen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

MediebranschenTV2 Norge

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.