Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonde får toppjobb på Vattenfall

Publicerad: 20 december 2011, 07:41

Ingrid Bonde blir ställföreträdande koncernchef på Vattenfall – hon kommer bland annat att ansvara för finansfrågor och kommunikation. Kommunikationsdirektör Elisabeth Ströms roll påverkas inte. – Mitt ansvarsområde är ej förändrat. Jag tycker att det är bra att strategi, finans och externa relationer kommer att jobba starkare ihop, säger Elisabeth Ström till Resume.se.


Ingrid Bonde har varit vd för AMF i tre år. Hon lämnar posten så snart en efterträdare är utsedd.

– Mitt nya uppdrag är en fantastisk möjlighet, jag är jätteglad. Jag får möjlighet att jobba med en kombination av angelägna samhällsfrågor och vass kommersiell verksamhet. Energin är ju också framtiden viktigaste fråga, säger hon till Dagens Industri.

I sin roll som ställföreträdande koncernchef och finanschef på  Vattenfall kommer hon att ansvara för finansfrågor, strategifrågor,  externa relationer och kommunikation.

Kommunikationsdirektören Elisabeth Ströms roll på Vattenfall förändras inte.
– Mitt ansvarsområde är ej förändrat. Jag tycker att det är bra att strategi, finans och externa relationer kommer att jobba starkare ihop. Jag välkomnar Ingrid Bonde, vi känner varandra sedan tidigare, säger Elisabeth Ström till Resume.se.

Ingrid Bonde har suttit i Vattenfalls styrelse sedan årsstämman 2011 men lämnar nu styrelsen med omedelbar verkan.

Ingrid Bonde var tidigare vd för Finansinspektion och räknas som en av Näringsdepartementets favorite.

Christian Ström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.