torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonde söker...ny utmaning

Publicerad: 2 maj 2013, 07:25

Jonas Bonde.

Foto: Pressbild.

Det låter nästan som ett tv-program... Bonde söker ny utmaning. Jonas Bonde lämnar sin numera Schibsted-ägda skapelse Prisjakt för att starta upp ett nytt bolag. Han efterträds av 26-åringen Emil Hansson.

Ämnen i artikeln:

SchibstedPrisjakt

MH

Magnus Helander


Jonas Bonde drog igång prisjämförelsesajten Prisjakt 2000. Sex år senare köptes verksamheten upp av Schibsted.

Nu lämnar Jonas Bonde Prisjakt. Han behåller en del aktier men ska nu starta upp ett nytt bolag inom internetverksamhet.

Jonas Bonde och Schibsted har inte alltid varit överens om utvecklingen av Prisjakt.

– Det är lite nostalgiskt all lämna, men jag är entreprenör och gillar att starta upp bolag, säger Jonas Bonde som gjort sig en rejäl hacka på försäljningen till Schibsted. Hur mycket pengar det handlar om vill han dock inte berätta.

Jonas Bonde efterträds av Emil Hansson som har arbetat på Prisjakt under drygt ett år som COO och varit  ansvarig för företagets internationella expansion. Han kom till  Schibsted 2010 som Management Trainee och är därmed den andre svensk som  gått hela vägen, från trainee till VD, inom Schibsted. Den förste var  Blockets VD Martin Frey, uppger Schibsted i ett pressmeddelande.

Prisjakt har varje vecka runt 900 000 unika besökare i Sverige och  har cirka 80 anställda. Prisjakts totala omsättning 2012 var drygt 80  miljoner.

Emil Hansson tillträder som vd i dag.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev