Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier backar från Men's Fitness – jagar digitala bolag

Publicerad: 7 maj 2015, 05:08

Bonnier drar sig ur köpet av Men's Fitness.

Bonnier drar sig ut tidskriftsaffär i USA, Youtube-stjärnan Clara Henry blev drogad på gala och TV4 får kritik för sina översättningar. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Clara HenryFacebookBonnierTV4Bonnier CorporationOculus Rift

FT

Fredrik Thambert


Bonnier backar från Men's Fitness
Som Resumé tidigare rapporterat har Bonnier Corporation i USA legat i förhandlingar om att köpa livsstilsmagasinet Men's Fitness av American Media Inc. Prislappen uppges ha legat kring 30 miljoner dollar (cirka 250 miljoner kronor), vilket var för högt för Bonnier, som nu drar sig ur affären. Det bekräftar Bonnier Corporation vd David Freygang för New York Post.

Men han säger också att bolaget fortsatt är på jakt efter förvärv – då främst digitala aktörer.
– Vi kommer att stanna på marknaden, men försöka öka vårt digitala atvryck, hävdar David Freygang.  

Youtube-stjärnan: Jag blev drogad
I lördags arrangerades Youtube-galan Guldtuben där Clara Henry vann pris som bästa videobloggare. Men festen fick ett dåligt slut. Youtube-stjärnan skrev själv i ett blogginlägg igår att hon blev drogad. Efter att ha druckit en drink blev allt svart.

"Det var antagligen någon typ av drog i min drink. Det finns ingen annan rimlig förklaring" skriver Clara Henry.  

Till Aftonbladet berättar hon att den kvarvarande känslan är ilska. Att hon väljer att berätta handlar om att informera andra om riskerna.
– För att jag inte tidigare greppat att sådant här faktiskt händer hela tiden. Jag har så många unga följare och risken att någon av dem kommer råka ut för något liknande är stor. Därför är det så himla viktigt att de vet att det aldrig är offrets fel. Oavsett hur mycket en druckit, oavsett om en pratat med främlingar. Det ska inte spela någon roll. Det är inte min skyldighet att inte bli drogad.

Ilska mot TV4:s översättningar
På TV4:s tittarforum växte kritiken mot kanalens risiga översättning av programmet "Hela Australien bakar". Det engelska uttrycket "Take it on the chin" översattes till exempel rakt av till "Tar det på hakan". Enligt TV-dags skyllde TV4 först på att det var en robot som hade skött översättningen, men backade sedan och meddelade att det var ett mänskligt fel.  

Oculus Rift börjas säljas 2016
Det har spekulerats i när VR-apparaten Oculus Rift ska bli tillgänlig för en bredare publik. Nu är det klart att den släpps i som konsumentversion i början av 2016, skriver Engadget.  

IBM i partnerskap med Facebook
Nu har IBM gjort sin första deal med Facebook. Tanken är att it-företagets b2b-kunder ska kunna ta sina befintliga köpargrupper och matcha dem på Facebook för att hitta en liknande publik. På så sätt ska företagen få det lättare att hitta nya kunder, och marknadsföra sig mot dem med riktad marknadsföring, skriver Adweek.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev