Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier bekräftar Resumés uppgifter

Publicerad: 27 juni 2014, 08:38

Casten Almqvist, styrelseordförande i C More och chef för affärsområdet Broadcasting inom Bonnier.

Foto: Andreas Elgstrand.

Bonnier och Telenor bekräftar i dag Resumés uppgifter om Bonnier köper de 35 procent av C More som ägs av Telenor. Förändringen träder i kraft omgående. Bonnier kan utnyttja förlustavdragen på en halv miljard och nästa steg kan bli styckning och försäljning av bolaget, enligt vad Resumé erfar.


Ämnen i artikeln:

Casten AlmqvistBonnierC MoreTelenorJohan KlebergManfred Aronsson

I början av juni avslöjade Resumé att Bonnier köper ut Telenor och blir helägare av C More.

– Genom att överta hela ägandet skapar vi nu full handlingsfrihet i arbetet med att hitta bästa möjliga struktur och inriktning för C More framöver och att hitta ett optimalt sätt att tillvarata och utveckla C Mores mycket starka rättighetsportfölj. Det blir nye vd:n Manfred Aronssons uppdrag, säger Casten Almqvist, styrelseordförande i C More och chef för affärsområdet Broadcasting inom Bonnier, i ett pressmeddelande.

Manfred Aronsson, tidigare bland annat vd för MTG Sverige och Kanal 5, tillträder som ny vd för C More den 18 augusti. Han efterträder Johan Kleberg, som blir ny vd för Adlibrisgruppen.

Bonnier förvärvade C More genom TV4-Gruppen 2008 och sedan 2009 har Telenor ägt 35 procent av bolaget.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.