Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier-chefen om EU-miljarden

Publicerad: 20 september 2016, 08:46

Foto: Bonnier

Bonnier har mycket god likviditet enligt kommunikationsdirektören. EU-pengarna ska främst gå till plattformar och att producera svensk och nordisk tv och film.


Ämnen i artikeln:

EUBonnier AB

Igår kunde Resumé berätta att Bonnier AB i Sverige har beviljats ett lån på 100 miljoner euro av Europeiska investeringsbanken. Lånet ska stötta Bonniers forskning, innovation och utveckling fram till 2018.
LÄS MER: EU lånar Bonnier en miljard - för att rädda mediejobben

Syftet med lånet är att tärka produktionen av nordiskt medieinnehåll för att trygga jobben inom mediebranschen. Pengarna ska även hjälpa Bonniers övergång till digitala affärer.

Bonniers vd Tomas Franzén gladde sig över lånet och kommenterade att företaget har 200 års erfarenhet av media och vill stanna kvar i branschen.

Enligt David Salsbäck, kommunikationsdirektör på Bonnier, ska pengarna gå till producera svenskt och nordiskt medieinnehåll.

– Lånet används till investeringar i nya plattformar, framföre allt innehållstjänster, och till produktion av svenska och nordiska innehåll. Främst, tv-serier och film, säger han till Resumé.

Arbetstillfällen ska tryggas sägs det i pressmeddelandet. Ska lånet användas till att betala Bonnier-anställdas löner?
– Vi använder de här pengarna till att göra investeringar, de är på inget sätt dedicerade till löner, lika lite som annan finansiering.

Hur långt sträcker sig lånet?
– Det är långfristigt. Däremot är de aktiviteter vi har specificerat investeringar som ska göras fram till 2018. Vi har en mycket bra tillgänglig likviditet, senast jag tittade på över 7 miljarder. Det här lånet är en möjlighet vi tar för att det helt enkelt är mycket bra villkor.

Hur ser villkoren ut?
– De exakta villkoren är inget som vare sig EIB eller vi offentliggör, men det är mycket konkurrenskraftiga villkor i jämförelse med annan alternativ finansiering.

Björn Wallenberg

Ämnen i artikeln:

EUBonnier AB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.