Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier-chefen om Zlatan-missen: ”Skadar trovärdigheten”

Publicerad: 1 augusti 2014, 10:57

Mikael Nestius beklagar Zlatan-missen.

Foto: Andreas Elgstrand.

Veckans Affärers ansvarige utgivare Mikael Nestius, som även är vd för Bonnier Business Sweden, känner inte till den uppdagade nyhetsankan om Zlatan som hans tidning stått för, när Resumé når honom. – Aldrig bra att ha fel. Trovärdigheten skadas alltid när man har fel, säger han när han får höra vad som hänt.


Ämnen i artikeln:

Veckans AffärerMikael NestiusZlatan IbrahimovićUlf Skarin

Veckans Affärers felaktiga uppgift, som blev en delningsraket i andra medier, fanns med i en större kartläggning av Zlatans affärsverksamhet som släpptes i senaste numret.

Det handlade om att Zlatan var sen med en avgift på 500 kronor för vägunderhållet till lyxvillan på Resarö – men när han väl betalade in pröjsade han 500 000 kronor, alltså för tusen år framåt.

Men Lars-Johan Jarnheimer, mannen som enligt Veckans Affärer ska ha varit den som ringt och påmint Zlatan om räkningen, dementerar uppgiften till Metros Viralgranskaren. Det rapporterade Resumé i går.  

Veckans Affärers ansvarige utgivare Mikael Nestius är bortkopplad på semester och känner inte till det hela när Resumé når honom. Men när han får det redogjort för sig säger han:

– Det är aldrig bra att ha fel, fel skadar trovärdigheten. Då får man göra en rättelse, säger Mikael Nestius, som också är vd för Bonnier Business Media, där bland annat Veckans Affärer och Resumé ingår.

En ursäkt till Zlatan också?
– Praxis är att man gör en tydlig rättelse.

VA:s chefredaktör är Ulf Skarin som inte hade några kommentarer att ge till Resumé i går. En rättelse är nu gjord på VA.se.

Veckans Affärers reporter Emanuel Sidea, som skrev artikeln, säger till Metros Viralgranskaren att han fick uppgifterna från andra källor, som han bedömde som trovärdiga.

– Men om han (Lars-Johan Jarnheimer) nekar till det så får man anta att den delen inte stämmer, i alla fall. Jag bedömde de uppgifter jag fick som så pass tillförlitliga att jag ville ha med dem i artikeln, även om jag inte fick tag på Lars-Johan, säger Sidea.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.