Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier går ihop med EQT i Hemnet-offensiven

Publicerad: 5 oktober 2015, 12:28

Bonnier-chefen Tomas Franzén vill köpa Hemnet.

Foto: Andreas Elgstrand.

Striden om Hemnet är nära ett avgörande. Resumé erfar att Bonnier förbereder sitt bud tillsammans med riskkapitalbolaget EQT. Ingen av parterna vill kommentera uppgiften.

Ämnen i artikeln:

Tomas FranzénBonnierEQTHemnet

FT

Fredrik Thambert


Det började med att Schibsted offentliggjorde sitt bud på 1,5 miljarder kronor på Hemnet i maj. Den norska mediekoncernen hade då kommit överens med två av bostadssajtens fyra ägare: Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling.

Men de två andra ägarna Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet FMF har stretat emot, och sedan dess har det framkommit att också Bonnier och Nordic Capital förhandlar om att få köpa Hemnet.

För två veckor sedan rapporterade Dagens Industri att affären är nära ett avgörande. Enligt tidningens uppgifter har Hemnet-budet högsta prioritet inom Bonnier, och koncernchefen Tomas Franzén ska personligen ha deltagit i förhandlingarna.

Men enligt Resumés uppgifter är Bonnier inte ensamma i sitt bud. Wallenberg-ägda riskkapitalbolaget EQT ska nämligen ha gått ihop med Bonnier för att tillsammans med dem försöka lägga vantarna på sajten.

Om affären blir verklighet är det inte första gången som mediekoncernen samäger ett bolag tillsammans med riskkapitalister. Exempelvis äger de 30 procent av SF Bio medan den resterande delen tillhör brittiska Bridgepoint (och innan dess Ratos).

Resumé har varit i kontakt med talespersoner för både Bonnier AB och EQT. Men ingen vill ge några kommentarer.
– Vi kommenterar inte rykten och spekulationer, säger Bonniers kommunikationsdirektör David Salsbäck.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev