Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier går ihop med Säpo

Publicerad: 4 januari 2013, 12:50

För tre år sedan köpte Bonnier Fastigheter Säpos hus bredvid Bonnier huset på Torsgatan. Nu har man planer på att bygga ihop fastigheterna. – Vi behöver utöka våra lokaler, säger Bonnier Fastigheters vd Thomas Hermansson. I dagsläget har vi inte en kvadratmeter över att hyra ut.


Ämnen i artikeln:

BonnierSäpo

2009 köpte Bonnier Fastigheter Säpohuset, som ligger på Atlasmuren 1, av Atlasmuren Fastighetsförvaltning. Huset var då uthyrt till Säkerhetspolisen.

Men eftersom Säpo nu skaffat större lokaler i Solna, kommer fastigheten att stå tom till årsskiftet.
Planen är nu att bygga ihop Bonnierhuset med det gamla Säpohuset via en inglasad gång några meter över marken.

– Fastigheterna hänger redan i dag ihop under mark, i garaget, säger Thomas Hermansson, men det blir mer praktiskt med en sammanbyggnad ovan mark.

Ombyggnationen kräver en ändring i detaljplanen och där väntar Bonnier Fastigheter nu på beslut i Stockholms stads byggnadsnämnd.

Säpohuset är på över 7000 kvadratmeter och ligger i suterräng mot järnvägsspåren för norrgående fjärr- och pendeltåg. Och några svårigheter att hitta hyresgäster lär det inte bli.

– Det här området har blivit allt mer populärt för kontor, säger Thomas Hermansson. Vi har redan ett stort antal intressenter på kö.

Ämnen i artikeln:

BonnierSäpo

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.