Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier ger svar på tal

Publicerad: 23 juli 2008, 07:24

I dagens DN debatt ger Bonnier svar på den hårda kritik som SJF:s ledning kom med i måndags. Enligt koncerndirektören har Bonnier offentliggjort alla dokument.


Lennart Wiklund. Foto: Andreas Alfredsson

I måndags på DN debatt gick Agneta Lindblom Hulthén och Arne König, ordförande samt vice ordförande för Svenska Journalist förbundet, samt frilansjournalisten Staffan Dahllöf till attack mot EU-kommissionen och det faktum att materialet som Bonnier skickat in till EU om presstödet inte blivit offentligt. Anledningen var att Journalist förbundet fått ett slutgiltigt avslag på att få ut de brev och handlingar som Bonniers skickat till kommissionen.

Nu väljer Lennart Wiklund, koncerndirektör på Bonnier, att möta kritiken. Enligt honom är uppgifterna i måndags inte korrekta.
”Bonnier har tvärtom valt att offentliggöra dokumenten eftersom vi vill att full kännedom ska råda om våra synpunkter i denna fråga.”

Enligt Wiklund har både inlagan och alla pm och rapporter som Bonnier skickat till EU-kommissionen blivit offentliga i Sverige. Det skedde enligt honom i samband med att Bonnier lämnade sitt remissvar på kulturdepartementets Promemoria om förändringar i presstödet våren 2008.

”Tvärtemot vad som hävdas i DN debatt-artikeln existerar sålunda inga andra dokument än de som har offentliggjorts, förutom att dokumenten i befintligt skick översatts till engelska. I artikeln nämns även ett brev till Kommissionen från den 20 december 2006, några månader innan vi sände själva inlagan. Detta brev innehåller inga fakta eller upplysningar i sakfrågan utan är endast en notering från Bonnier att vi fått kännedom om Kommissionens granskning och att vi i ett senare skede kan komma att återkomma i detta ärende.”

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.