Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier gör uppköp i Danmark

Publicerad: 27 mars 2015, 12:35

Anders Eriksson, affärsområdeschef.

Foto: Peter Jönsson.

Bonnier Business Press köper upp det danska e-learningföretaget Clio Online. Bolaget grundades 2006 och har etablerat sig som marknadsledare inom digitala utbildningsmaterial för grundskolor.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Business PressBonnierAnders Eriksson

Clio Online sysslar med utbildningsmaterial online och har lyckats skapa en egen marknad sedan starten 2006. Nu går Bonnier Business PRess in och köper en majoritet av aktierna i bolaget som i fjol hade en omsättning på knappt 60 miljoner danska kronor och gjorde ett resultat på 24,7 miljoner.

– Clio Onlines starka utveckling och ställning på marknaden gör det möjligt för oss att gå in i ett mycket intressant marknadssegment och utveckla det ytterligare, säger Anders Eriksson, chef för Bonniers affärsområde Business to Business, i ett pressmeddelande.

Nu är tanken att företagets affärsmodell ska skalas upp och kunna användas inom andra områden, bland annat för företag.

– Förvärvet kommer att ge både en snabb tillväxt och en stabil grund för våra nuvarande och planerade satsningar på produkter för e-utbildning och andra kunskapsprodukter för företag, säger Anders Eriksson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.