Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier Growth Media blir delägare i spelbolag

Publicerad: 16 februari 2015, 10:46

Abios Gaming's grundare: Anton Janér, Oskar Fröberg och Birger Myrberg

Foto: Pressbild

Mediehuset Bonnier Growth Media tillkännagav i dag att man köpt andelar i spelbolaget Abios Gaming. Men bolaget ägs även fortsättningsvis till störst del av de tre grundarna.


Ämnen i artikeln:

Ulrika SaxonBonnier Growth MediaBonnier AB

Oskar Fröberg, vd för Abios Gaming, säger i ett pressmeddelande att de är glada över Bonnier Growth Medias beslut att investera i bolaget. Han tror att det kan stärka företaget i deras tillväxtplaner.

– För tre år sedan började det ta fart ordentligt för e-sport som globalt fenomen, och i dag finns en snabbt växande digital infrastruktur, med streamingtjänster, stora turneringar och sponsormarknad.  Vi har fostrats i den kulturen, samtidigt som vi pluggade på HHS och KTH och har lyckats etablera en unik tjänst som publiken gillar och har nytta av, säger Oskar Fröberg.

I pressutskicket står att Abios Gaming tagit position som länken mellan streaming-plattformar och e-sportpubliken på en snabbt växande e-sportmarknad.

Bonnier Growth Medias vd Ulrika Saxon säger i en kommentar om investeringen att hon tror att partnerskapet med spelbolaget kan göra att de kan kommunicera med en målgrupp som i hög utsträckning går att hitta i e-sporten:

– Marknaden för e-sport är fortfarande i sin linda, men växer snabbt, och når miljontals unga män på ett globalt plan, en publik som media annars har svårt att attrahera. Vi har lärt känna teamet bakom Abios Gaming under några månader och imponerats av deras stora kunskap och engagemang kring denna snabbväxande marknad.

Bonnier Growth Media är en samling företag utspridda i olika delar av världen. Tillsammans har de en omsättning på tre miljarder kronor. Bonnier Growth Media är en del av Bonnier AB.

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.