Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier investerar i fintech

Publicerad: 18 januari 2016, 06:47

Bonniers vd Tomas Franzén investerar digitalt.

Foto: Andreas Elgstrand.

Mediebolaget tar sikte på finansbolag, fler vill registrera vaumärken och nya uppgifter har framkommit i härvan kring SD:s mediebolag. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Sophia BendzMargot WallströmErik FichteliusBonnierErik Almqvist

Bonnier investerar i fintech
Bonniers finska tv-bolag MTV Broadcasting pumpar in 150 miljoner kronor i riskkapitalbolaget NFT Ventures andra fond, skriver Dagens Industri. Pengarna ska användas för för att investera i teknikbolag inom den finska finanssektorn.
– Vi ska fortsätta investera i transaktionsbaserade företag. Vi har hittat en bra nisch i Sverige och tror strategin kan fungera lika bra i Finland då det finns många likheter mellan marknaderna, säger Johan Lundberg, vd för NFT Ventures, till DI.
Bolaget uppges också förbereda en tredje fond i Sverige.

Fler vill registrera varumärken
I fjol ökade antalet ansökningar om att registrera varumärken i Sverige, rapporterar DI. Detta efter flera års dalande trend. Siffran landade på 8.965 ansökningar – en ökning med 5,7 procent.
– För sex-sju år sedan hade vi över 10.000 ansökningar. Nu är vi glada att det ökar igen", säger Patrik Rönnqvist, chef för design- och varumärkesavdelningen på PRV.

Sophia Bendz nya uppdrag
Spotifys tidigare marknadschef Sophia Bendz har fått ett nytt uppdrag hos Skype-grundaren Niklas Zennströms riskkapitalbolag Atomico, skriver Breakit.
– Jag kommer vara deras representant på plats här i Stockholm och hjälpa till att hitta nya investeringsobjekt samt hjälpa deras portföljbolag med marknadsföring, varumärkesstrategi och kommunikation. Det ska bli jättekul och min roll kommer heta 'Executive in Residence'", säger hon till sajten.

Erik Almqvists krav på SD efter järnrörsskandalen
I morgon börjar rättegången i härvan kring SD:s mediebolag Samtid & Framtid. En av punkterna gäller en utbetalning på cirka 3,6 miljoner kronor som skickades till det SD-ägda bolaget Blåsippan AB. Pengarna misstänks ha betalats ut till den förre riksdagsledamoten Erik Almqvist som tvingades sluta efter järnrörsskandalen. Expressen har tagit del av mejl som visar hur partiledningen funderade på hur de skulle "belöna" honom för att han lämnade sin riksdagsplats.
– Jag började jobba på projektet Samtiden 2011. Ersättning för detta har aldrig varit knutet till mitt riksdagsarbetes vara eller icke vara, svarar Almqvist i en kommentar.
Granskningen visar också att partiledningen med Jimmie Åkesson i spetsen var direkt inblandande i avtalet.

Margot Wallström – "Israels fiende nr 1"
Israeliska medier rapporterar om skandalerna i Kommunal och i synnerhet utrikesminister Margot Wallströms inblandning, enligt DN . Jerusalem Post skriver: "Sveriges utrikesminister Margot Wallström, som har blivit Israels fiende nr 1 efter sina uttalanden där hon kritiserade säkerhetsstyrkor för att utföra 'utomrättsligt dödande' av palestinska terrorister, tycks ha dragits in i en uppblossande skandal."

Fichtelius: "Journalister ska inte ta hänsyn till konsekvenserna"
Efter sexövergreppen i Köln och Kungsträdgården har en debatt om redaktioners konsekvensneutralitet blossat upp. Journalisten och författaren Erik Fichtelius ger sin syn på saken i en debattartikel i SvD:

"Kärnan i en liberal presstradition är att skilja på åsikter och nyheter. Min erfarenhet är att detta inte alltid är självklart i svensk journalististik. Om vi inte lever upp till detta kan det vara förödande för trovärdigheten, visar inte minst de senaste dagarnas diskusson kring en eventuell mörkning av sexuella övergrepp med etniska förtecken. Svajar vi som journalister det minsta på målet om meningen med föreningen riskerar vi hela mediebranchens trovärdighet" skriver han bland annat.

Washington Post-reporter frisläppt
Iran har släppt den fängslade Washington Post-journalisten Jason Rezaian, som greps i landet i juli 2014. Totalt släpper landet fyra fångar efter att det historiska kärnavtalet hade fullföljts och att sanktionerna lyfts. Tre av de fyra fångarna uppges ha lyft från Teheran, rapporterar CNN.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.