Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier köper bostadssajt av Johan Ståhls kompis

Publicerad: 22 november 2013, 14:07

Johan Ståhl, sparkad vd på Sydsvenskan.

Sydsvenskan, DN och DI annonserar i dag köpet av bostadssajten Hittahem.se. Vad som inte framgår är att sajten ägs av Sydsvenskans sparkade vd Johan Ståhls vän Mathias Bergman. Tidningen har tidigare lånat ut minst 5 miljoner kronor till bolaget bakom sajten.


Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskanBonnierJohan Ståhl

I kölvattnet efter Johan Ståhls avgång hittades flera tvivelaktiga affärer mellan Sydsvenskan och bolag som drevs av bekanta till vd:n. Resumé har tidigare berättat att Sydsvenskan under hans ledning gav uppdraget till Next Solution Sweden, numera Myxasolutions, att utveckla en bostadssajt.

Minst 5 miljoner kronor lånades ut till bolaget i strid med vd-instruktionen till Mathias Bergman från Höllviken, som nu har sålt 49 procent av bolaget till Bonnier-tidningarna.

Enligt uppgift till Resumé har köpet helt eller delvis finansierats genom att Sydsvenskans fordring på bolaget bakom Hittahem.se har omvandlats till aktier. Enligt den officiella versionen betalar Bonnier med annonsutrymme i de tre tidningarna, men inget nämns om banden till Johan Ståhl.

När Resumé når Sydsvenskans publisher Lars Dahmén vill har inte kommentera de affärer som tidigare vd:n Johan Ståhl har gjort. Han säger vidare att han inte har varit involverad i köpet av Hittahem, men han förnekar att det har någon koppling till hans företrädares förehavanden.
– Köpet finansieras genom ett annonssamarbete, säger han.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.