Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier köper finskt förlag

Publicerad: 29 april 2011, 07:18

Bonnier Books stärker sin ställning på den finländska bokmarknaden när man köper WSOY från Sanoma. Samtidigt går Tammi Learning och och Bonnier Utbildning i motsatt riktning och hamnar i Sanomas ägarskap.


Ämnen i artikeln:

Bonnier

– WSOY:s starka ställning i finsk kultur och arv inom bokutgivning ger oss mycket goda möjligheter att attrahera de bästa medarbetarna och de starkaste författarskapen och att stödja deras litterära strävanden, säger Maria Curman, vd på Bonnier Books i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare har Bonnier ett ägarskap i förlaget Tammi. Som en del av affären köper Sanoma Tammi Learning och Bonnier Utbildning av Bonnier. WSOY, grundat 1878, är ett av de ledande finska förlagen med inriktning på allmänlitteratur.

– WSOY passar tillsammans med Tammi perfekt in i Bonniers förlagsfamilj. Jag ser det här som ett viktigt steg i att framgångsrikt utveckla vårt erbjudande inom allmänlitteratur på den finska marknaden, säger Maria Curman.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Bonnier

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.