Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier köper Mittmedia

Publicerad: 8 februari 2019, 13:37

Bonnier News vd Anders Eriksson. Foto: Andreas Elgstrand

Bonnier News och Amedia köper Mittmedia och koncernens 28 dagstidningar.


Ämnen i artikeln:

MittmediaBonnier News

Resumé kunde i december 2018 avslöja att Mittmedia skulle säljas för att klara koncernens ekonomiska kris – och att en budstrid pågick mellan Polaris Media och Bonnier.

Tidigare idag berättade Medievärlden att det var klart att Bonnier köper Mittmedia.
Uppgifterna bekräftas nu i ett pressmeddelande. Bonnier News köper Mittmedia tillsammans med den norska mediekoncernen Amedia. Bonnier blir majoritetsägare med 80 procent.

Bonnier News vd Anders Eriksson skriver i ett meddelande till personalen:

"Mittmedia har som flera andra haft utmaningar med sin digitala transformation. Att vända riktning för Mittmedia-koncernen och skapa tillväxt inom både läsar- och annonsverksamheterna, med grunden i god lokaljournalistik, är naturligtvis en stor utmaning som kommer att involvera oss alla. Jag och Bonnier News ledning har dock undersökt Mittmedias alla verksamheter grundligt och har funnit potential i affären."

Anders Eriksson ser att Mittmedia går att integrera i Bonnier News strategier.

"Vi ser ett stort kompletterande värde med att addera ytterligare lokaljournalistik till Bonnier News verksamheter. Stärkta av vår egen digitala prenumerationsaffär vet vi att det finns en betalningsvilja för journalistik om vi lyckas skapa unikt och relevant innehåll, förstå våra läsares behov och kan attrahera och behålla våra duktiga medarbetare med olika kompetenser."

Läs mer om affären på dagensmedia.se och medievarlden.se

Fredrik Svedjetun

Chefredaktör och ansvarig utgivare

fredrik.svedjetun@resume.se

Ämnen i artikeln:

MittmediaBonnier News

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.