Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier köper tidningen Byggindustrin

Publicerad: 5 april 2018, 10:43

Bonnier Business Media lägger vantarna på tidningen Byggindustrin. De räddar den därmed från nedläggning.


Ämnen i artikeln:

Bonnier Business MediaMikael NestiusFastighetsnytt

Byggindustrin är en branschtidning som kommer ut med 38 nummer per år. Fram tills nu har den ägts av organisationen Sveriges Byggindustrier men nu köper Bonnier Business Media upp verksamheten.
– Vi såg direkt att den mycket välskötta tidningen med god renommé i branschen skulle passa väl in i vår struktur inom Bonnier Business Media och Bonnier News som komplement till bland annat Fastighetsnytt och våra övriga nischmedier, säger Mikael Nestius, vd Bonnier Business Media, i en kommentar.

Bonnier räddar tidningen från att gå i graven, vilket var det senaste beskedet från ägarna.
– När nyheten nådde oss måndagen den 11 december 2017 om att Sveriges Byggindustrier lägger ned tidningen Byggindustrin såg vi möjligheten att förvärva tidningen och bidra till att dess verksamhet lever vidare. Nu får vi möjligheten att vara en del i en tidning som har en nästan 90-årig historia i ryggen med en redaktion som är mycket uppskattad av branschen, säger Henrik Zetterstedt, affärsutvecklare på Fastighetsnytt.

Befintlig redaktion under ledning av nuvarande chefredaktör Staffan Åkerlund kommer fortsättningsvis leda och ansvara för den redaktionella utvecklingen av tidningen.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.