Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier lägger ner central webbutveckling

Publicerad: 15 maj 2013, 14:11

Bonnier Digitals vd Mats Göthlin

Först lade Bonnier ner den centrala webbanonsförsäljningen. Nu lägger koncernen även ner sin centrala webbutveckling, Bonnier Digital.


Ämnen i artikeln:

Bonnier ABBink

När Jonas Bonnier för tre år sedan bestämde att centralisera såväl webbutveckling som webbannonsförsäljning, såg det på pappret ut som ett fantastiskt sätt att spara pengar åt koncernen.

Men verkligheten visade sig vara en annan.

För två månader sedan bestämde sig koncenen att lägga ner Bink och återföra annonsförsäljningen till respektive bolag. Nu har man bestämt att även återföra webbutvecklingen till bolagen.

"Den centraliserade utvecklingsverksamheten som har skett inom ramen för Bonnier Digital i Stockholm kommer därför att dras ned. Det kvarvarande utvecklingsarbetet kommer att vara nära knutet till dagstidningarna inom affärsområdet News Sweden. Exakt hur affärsområdets utvecklingsarbete ska organiseras är ännu inte bestämt" står det i ett internt mejl som i dag gått ut.

I mejlet uttalar sig också Bonnier Digitals vd Mats Göthlin:
"Vi gör detta för att vi bedömer att utvecklingen av sajterna nu bör utföras närmare respektive produkt. Den harmoniering som har genomförts av de olika nyhetssajterna med gemensam webbplattform kommer vi även fortsatt att ha stor nytta av."

I samband med omorganisationen kommer också Bonnier Digitals hosting- och driftsverksamhet i Åsensbruk att drivas i mindre skala än idag.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Bonnier ABBink

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.