Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier lägger ner – då satsar Sofi

Publicerad: 30 april 2010, 08:01

Bonnier Tidskrifter lägger ner Damernas Värld-titeln DV Man. Men Aftonbladet gör tvärtom – och satsar på manligt mode i en bilaga till Sofis Mode. – För oss är det här redan en bra affär, säger Sofis Modes redaktör Anna Kult till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Sofis ModeSofi Fahrman

Sofi Fahrman, Sofis Modes ansikte utåt. Foto: Resumé.

Sofis Mode MAN, som har premiär på tisdag nästa vecka, blir en extra bilaga på 36 sidor till succétidningen Sofis mode, meddelar Schibsted-ägda Aftonbladet.

Den ska innehålla ”nyheter, inspiration och härliga shoppingtips för alla modeintresserade killar”.

- Vi får massor av mejl med modefrågor från killar och nu gör vi en extra tidning för dem. Det känns jätteroligt. Vi testar det här för att se hur stor efterfrågan är. Går allt som vi hoppas, gör vi om det flera gånger under nästa år, säger redaktören Anna Kult i ett pressmeddelande.

Konkurrenten Bonnier Tidskrifter tänker annorlunda – DV Man har lagts på is.

– Det är en kojunkturfråga. Konjunkturen har varit väldigt dålig på annonsmarknaden, och vi har väldigt många utländsla annonsörer i DV Man och det slog väldigt hårt när krisen kom. Sommarutgåvan vi gjorde blev enormt dålig ur ett annonsperspektiv och då har ledningen tagit det beslutet att lägga DV Man på is ett år. Det känns tråkigt men vi hoppas komma ut igen 2011, säger säger Mona Johansson, chefredaktör på Damernas Värld och fortsätter:

– Ska bli jättespännande att se Aftonbladets satsning. De är säkert inspirerade av oss och det blir intressant hur det går för dem med annonsörerna.

Nicke Franchell, kommunikationschef på Aftonbladet, säger att Sofia Mode varit en succé sedan starten. Tidningen hade 314 000 läsare i senaste Orvesto-mätningen.

– Den frog in nya annonsöer direkt och i somras tog upplagan fart ordentligt. Det är också en bra produkt varumärkesmässigt för Aftonbladet, säger han.

Anna Kult, redaktör för Sofis Mode, tror mycket på mansmode-satsningen.

– Vi har fått positiv respons från annonsörerna. Vi är inte beroende av samma enorma annonsingång som DV Man, säger hon till Resume.se.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Sofis ModeSofi Fahrman

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.