Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier lanserar Filmnet

Publicerad: 18 september 2012, 06:27

Johan Kleberg, vd för C More.

Foto: Sören Andersson.

Bonnier-ägda SF och TV4-gruppen (C More inkluderat) startar tillsammans tv- och filmtjänsten Filmnet på nätet. Den ska klara fighten mot de nya aktörerna på marknaden som Netflix och HBO Nordic. Lanseringen sker redan nästa tisdag.

Ämnen i artikeln:

FilmnetC MoreTV4

MH

Magnus Helander


Den som har Filmnet (en Svod-tjänst, Subscription Video on Demand)  kommer att kunne se tv- och film i datorn, på surfplattor och smartphones.

Introduktionspriset blir 49 kronor i månaden. Abonnemangsavgiften ska sedan bli 129 kronor i månaden. Tjänsten kommer att rymma över 3 000 filmer i starten.

– Att få välja själv är en viktig del av Filmnet, men vi ska också hjälpa till redaktionellt med att guidea och rekommendera bra filmer fär våra tittare, säger C Mores vd Johan Kleberg till DN.  

– Tv-marknaden förändras och vi med den. Vi fortsätter vårda vår  kärnaffär, linjär tv, samtidigt som vi utvecklar och bygger nya digitala  tjänster och erbjudanden för att driva utvecklingen framåt. Filmnet är  ett exempel på en ny och spännande tjänst som visar att vi menar allvar  med vår ambition om att ligga i frontlinjen kring framtidens tv, säger Casten Almqvist, vd för TV4-Gruppen, i ett pressmeddelande.

Filmnet lanseras i betaversion för Mac och PC under nästa vecka. I  mitten av oktober finns Filmnet också för Ipad och inom kort stöds även  Iphone- och Android-telefoner samt Android-läsplattor. Dessutom är fler  plattformar och funktioner under utveckling.

Namnet på tjänsten har dammats av frånden gamla kabel-tv-kanalen Filmnet som startade sina kabel-TV-sändningar 1984.

Lansering: Sista veckan i september 2012.
Pris: Just nu 49 kronor i månaden. Ordinarie pris 129 kronor per månad.
Innehåll från: TV4 och SF samt C More Film med bland andra HBO, Fox,  MGM, Paramount, Disney, Universal, Sony, Warner, Nordisk Film, Non Stop  Entertainment, Showtime, Turner, Starz och BBC.
Bindningstid: Ingen.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev