Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier pumpar in mer pengar i United Screens

Publicerad: 30 september 2015, 05:52

Stina Honkamaa Bergfors, vd på United Screens.

Foto: Andreas Elgstrand.

Bonnier Growth Media ökar sin ägarandel i Youtube-nätverket, så gick "Hela Sverige Skramlar" och de sitter i juryn för Roygalan. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

United ScreensBonnier Growth MediaRoygalanGoogleVolkswagen

Bonnier ökar i United Screens
Bonnier Growth Media gick in med 20 miljoner kronor när Youtube-nätverket United Screens bildades för drygt två år sedan. För det fick de en ägarandel på cirka 20 procent. Nu ligger United Screens i slutfasen av en ny finansieringsrunda där Bonnier kommer att gå in med mer pengar i bolaget, skriver Breakit.
"Bonnier kommer att satsa mer i United Screens och kommer att gå upp i ägande, vi är i slutfasen av den förhandlingen" skriver vd:n Stina Honkamaa Bergfors i ett mejl till sajten.

Fokus ligger fortsatt på tillväxt. Sedan starten har United Screens förlorat 17 miljoner kronor, vilket kan jämföras med konkurrenten Splay som sammanlagt gått en miljon back. Där gick MTG i somras in med 37 miljoner kronor och äger därmed 80 procent av bolaget.

Sverige skramlade in 40 miljoner...
Igår kväll hölls välgörenhetsgalan "Hela Sverige Skramlar" i Globen. Drygt 40 miljoner kronor skänktes under den fyra timmar långa galan – och siffran väntas stiga, skriver TT. På scen dök stora delar av Sveriges artistelit upp.

...och Hans Rosling fick Twitter att explodera...
Mest jubel under kvällen fick professor Hans Rosling, som med en Powerpoint-presentation visade hur flyktingströmmarna från Syrien går. Han vände sig till publiken, som om han direkt tilltalade människorna på flykt, och sa:
– Att ni inte får söka asyl där ni befinner er, utan i stället måste ge er ut på farliga båtfärder, det är pinsamt. Förlåt.

SVT konstaterade att "Twitter kokar" i samband med Roslings presentation.

...Mattsson: Mediehistoria skapades
"Hela Sverige Skramlar" direktsändes i en lång rad medier. Förutom i SVT gick det också att se galan hos bland annat Expressen TV, Aftonbladet TV, TV3 Play, TV4 Play, Kanal 5 Play samt en lång rad andra mediesajter.

"Jag kan inte påminna mig om något liknande tidigare. Det finns anledning för alla inblandade – från galans initiativtagare till artisterna och medierna – att känna stolthet inför detta engagemang" skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson i ett blogginlägg.

De dömer i Roygalan
Roygalan presenterar nu årets huvudjury som utser vinnarna i kategorierna bästa reklamfilm, bästa reklamfilmsregissör och bästa interaktiva reklamfilm. Den består av:
Jesper Kouthoofd, Head of design/CEO Teenage Engineering, ordförande
Andrea Reuter, frilansande konferencier och projektledare
Pia Dueholm, exekutiv producent, INGO
Catharina Nyqvist Ehrnrooth, production designer, Art Official Agency
Lisa Leuhusen, teamleader B2B och CSR, TV4 Gruppen
Kristin Spjuth Arnell, marknadsansvarig rörlig media, Coop Sverige AB
Iréne Lindblad, VD, Jarowskij
Emmeli Österdahl, Creative Director, McCann
Max Ahlborn, frilansande exekutiv producent
Henric Larsson, COO, Chimney

I dag börjar Instagram med reklam
Framöver är det inte bara dina vänners bilder som dyker upp i flödet. Nu kommer användarna i Sverige också att exponeras för annonser.
– Vårt mål är att ha så bra innehåll på våra annonser att användarna känner att det tillför ett värde, sa Sam Rihani, chef för Instagram och Facebook i Sverige och Finland tidigare till DI.

Snowden gör debut på Twitter
I går kväll skapade visselblåsaren Edward Snowden sitt egna Twitterkonto. På mindre än ett dygn har han fått över 800 000 följare. Själv följer han bara ett enda konto – NSA – vars hemliga avlyssning han såg till att föra fram i ljuset. Hans först tweet anses också anspela på den stora skandalen: "Can you hear me now?".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.