Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier räknar på köp av Aftonbladet

Publicerad: 23 juni 2015, 06:36

Bonnier har kopplat in en bank för uppköp av Aftonbladet.

Foto: Montage.

Bonnier har kopplat in en bank och räknar på köp av Aftonbladet, men Schibsted fortsätter att dementera att en försäljning är på gång. Telia satsar miljoner på ännu en streamingtjänst, Skånes nya varumärke blir: Köpenhamn och Spindelmannen orsakar debatt. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

BonnierSchibstedTV4

Bonnier räknar på köp av  Aftonbladet
Norska koncernen Schibsted dementerar fortsatt att en försäljning av Aftonbladet är på gång. Men enligt källor till Dagens Nyheter räknar Bonnier ändå på ett köp av kvällstidningen. Bonnier har kopplat in en bank som räknar på affären, skriver DN.
Nyheten om en eventuell försäljning kommer ursprungligen från den norska tidningen Dagens Næringsliv. Och enligt uppgifter till DN har Bonniers räknat på affären och kopplat in en bank för att finansiera ett eventuellt köp.
Schibsteds kommunikationschef Anders Rikter säger att en försäljning av Aftonbladet inte är aktuell, och att en sådan försäljning skulle gå emot den strategi för de nordiska mediemarknaderna som den norska koncernen tagit fram.
– Vi försöker bygga starka nationella ekosystem, särskilt i Sverige och Norge är vi starka. Då är sajter som Aftonbladet, Blocket, VG och Finn superviktiga, säger han.
Om Bonnier ändå är på väg att lämna ett bud på kvällstidningen, så är det inget Schibsted känner till, hävdar han.
Redan i går dementerade Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal kraftfullt att någon försäljning skulle vara på gång.
Bonniers kommunikationschef David Salsbäck säger å sin sida ingenting; mediakoncernen kommenterar av princip inte spekulationer om uppköp.

Skåne säljs som Köpenhamn
Skåne blir en del av ”Greater Copenhagen”. Det står klart efter att Danmark och Sverige nu enats om under vilket varumärke Öresundsregionen ska marknadsföras. Det rapporterar bland andra Sydsvenskan och P4.
Orsaken till namnbytet att man inte har lyckats locka tillräckligt med turister och företag till området. Med hjälp av namnbytet hoppas man få ta del av den framgång som Köpenhamn haft när det kommer till internationell marknadsföring.

Telia satsar på ännu en streamingtjänst
Streamingtjänsten Soundtrack your brand, där Spotify är delägare, tar in närmare 90 miljoner kronor i en ny finansiering, skriver Dagens Industri. Bland de nya delägarna finns operatören Telia Sonera, riskkapitalbolagen Creandum, Northzone och Wellington Partners samt amerikanska Play Network. Pengarna ska användas för expansion i fler länder, först Norden och sedan USA.
Företaget säljer strömmad musik till företag, betalar licenskostnad till Spotify och behåller mellanskillnaden.
För Telia Sonera är det den andra satsningen på kort tid på streamad musik; för två veckor sedan satsades en knapp miljard i Spotify.

Storytel in på börsen
Ljudboksbolaget Storytel går ihop med det börsnoterade bokförlaget Massolit Media i en affär som värderar Storytel till 576 miljoner kronor, skriver Dagens Industri. Därmed kliver ljudboksbolaget in på den traditionella bokförläggarmarknaden. Storytels största ägare är belgiska Roxette Photo med 30 procent av aktierna och grundarna med vd Jonas Tellander med 30 procent.

Spindelmannen måste vara vit och hetero
Spindelmannen får inte vara svart, homosexuell eller trans enligt läckta dokument från filmbolaget Sony Pictures. Istället ska han vara vit och från Queens i New York, skriver sajten Gawker som läckt dokumentet som nu orsakar kritik i sociala medier, enligt Sveriges radio.

Lokalt väder räcker för TV4
Efter att Uppdrag gransknings reportage om TV4 visat att kanalens regionala bevakning bara består av lokalt väder startade Myndigheten för radio och TV ett ärende i Granskningsnämnden. Frågan var om TV4 uppfyller sändningskraven för de lokala sändningarna. Och det visade sig räcka med att sända lokalt väder för att uppfylla sändningstillståndet, skriver Journalisten.
Granskningsnämnden skriver:
”Bestämmelsen i sändningstillståndet för TV4 HD innehåller ingen precisering vad gäller omfattning, frekvens, programtyp, antal regioner eller liknande. Villkoret anger endast att TV4 AB ska sända regionala program. I och med villkorets utformning kan nämnden inte komma till någon annan slutsats än att TV4 AB måste anses ha uppfyllt kravet på att sända regionala program genom att ha sänt lokala väderprogram till de direkt berörda regionerna i Sverige”.

Katarina Ekspong

Ämnen i artikeln:

BonnierSchibstedTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.