Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier-redaktör polisanmäld

Publicerad: 26 maj 2008, 05:57

Bonnier-redaktören Claus Forrai är polisanmäld av danska Finanstilsynet. Han misstänks för att ha drivit upp kursen på sina egna aktier med sina artiklar i Penge & Privatøkonomi.


Claus Forrai skrev fram till i förra veckan om aktieinvesteringar i Bonniertidningen Penge & Privatøkonomi. I och med Finanstilsynets polisanmälan stängdes han av från redaktionen. Men i dagarna kommer ny numret av privatekonomitidningen ut i danska butiker med aktietips från Forrai. Tidningen hade gått i tryck precis när polisanmälan kom.

Enligt Finanstilsynets undersökning har Forrai tjänat 2,3 miljoner danska kronor (cirka 2867000 svenska kronor) på att rekommendera aktier han precis hade köpt.

Vid flera tillfällen har aktierna stigit med 10-15 procent samband med att Forrais artiklar publicerats. Forrai har vid sju tillfällen, enligt Finanstilsynet, sålt av sina artiklar direkt efter att hans artiklar kommit ut. I sin artiklar som han tjänat pengar på har han rekommenderat aktierna eftersom de hade kurspotential på ett till tre år.

– Det här är en överträdelse av värdepapperslagens regler om kursmanipulation, skriver Finanstilsynet i ett pressmeddelande.

Claus Forrai tillbakavisar alla anklagelser.

– Lagen säger att det är en förutsättning för att bli anklagad för kursmanipulation är att man inte har berättat att man har aktier i de omskrivna bolaget. Men det har jag alltid både berättat och betonat, säger han till Ekstrabladet.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.