Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier säljer tillbaka spelbolag

Publicerad: 29 augusti 2016, 08:27

Förra året köpte Bonnier Publications hela Planeto. Nu köper dock grundaren tillbaka hela spelbolaget.


Ämnen i artikeln:

Bonnier PublicationsBonnier

Planeto grundadesi Malmö 2009 och affärsidén är att hjälpa företag med frågesporter och gamification. Tre år senare köpte Bonnier Publications, med säte i Köpenhamn, in sig i företaget och så sent som förra sommaren blev de helägare.

Ett år senare köper Planetos grundare Martin Walfisz tillbaka företaget. Syftet är att "ännu tydligare satsa på gamification som marknadskanal för varumärken".

I samband med affären kliver Sara Sterner in som vd och Michael Freudenthal blir styrelseordförande. Ett viktigt uppdrag blir att ta in nytt kapital.
– Michael Freudenthal kan bolagets historia och har en gedigen spelbakgrund. Tillsammans med vår nya vd Sara Sterner, som har en bakgrund inom kommunikation och kommersiella tjänster, kommer de att vidareutveckla vår plattform till att bli en ny typ av global mediekanal för varumärken, säger Martin Walfisz i ett pressmeddelande.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

Bonnier PublicationsBonnier

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.