tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier satsar på affärsmedier och kunskapstjänster

Publicerad: 5 oktober 2018, 06:52

Bonnier News vd Anders Eriksson.

Foto: Andreas Elgstrand

Bonniers affärsområde Business to business, med affärsmedier och kunskapstjänster runtom i Europa, kommer att införlivas i Bonnier News.

Ämnen i artikeln:

BonnierAnders ErikssonBonnier News

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


I affärsområdet business to business ingår affärsmedier i bland annat Danmark, Polen, Litauen, Estland och Slovenien samt informations- och kunskapstjänster inom områden som finansiell information, juridik, sjukvård. Utöver det ingår även så kallade e-learningtjänster som Clio Online som är inriktat på grundskolan. Affärsområdet omsatte 2017 1,1 miljarder kronor med ett Ebita-resultat på 131 miljoner kronor.

Sedan tidigare har Bonnier även flyttat in affärsområdet Bonnier Business Media, där bland annat Resumé och Veckans Affärer ingår, i Bonnier news. Förra veckan meddelades att även Bonnier Magazines and Brands in i Bonnier news. Efter att alla områden införlivats i Bonnier News kommer avdelningen att omsätta cirka sju miljarder kronor.

– Vi har alla möjligheter att fortsätta växa inom affärsmedier och informations- och
kunskapstjänster. Särskilt intressanta är områden som hälsa och digital utbildning där
Bonnier redan i dagsläget har betydande verksamheter och där det finns stora möjligheter för oss att växa, både organiskt och genom förvärv. Det finns en bra passform mellan Business to Business och News avseende medier och tjänster riktade mot näringslivet, men även inom hälsoområdet. Genom att samla BtB-verksamheterna under ett tak ökar vi vårt fokus på området och kan mobilisera större resurser för teknik- och produktutveckling, säger Anders Eriksson, vd på Bonnier News.

Bonnier sålde tidigare i år tv-delen Bonnier broadcasting till Telia för cirka tio miljarder kronor. Intäkterna från affärerna tros användas för att betala av stora delar av koncernens skulder.

Karmo Kaas-Lutsberg, i dag affärsområdeschef på Business to Business, kommer fortsätta ansvara för området även när det blir en del av Bonnier News.

– Bonnier har identifierat BtB-medier och informations- och kunskapstjänster som ett område med särskild tillväxtpotential. Tillväxtsatsningar – oavsett om de är organiska eller förvärvsbaserade – gynnas av att verksamheten uppnår en viss volym. Vi ser därför fram emot att tillsammans med affärs- och nischmedierna inom News öka satsningarna på produktutveckling och gemensamt skala upp vår förmåga inom digital utveckling och dataanalys, säger han i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev