Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier stoppas av Egmont

Publicerad: 13 februari 2012, 16:15

Bonnier Broadcastings vd Torsten Larsson bekräftar att förhandlingarna har tagit paus.

Foto: Sören Andersson.

Egmont vill inte låta Bonnier köpa in sig i norska TV2, uppger norska Dagen Näringsliv: – Förhandlingarna har paus, bekräftar Bonnier Broadcastings vd Torsten Larsson. Och det är inte vi som begärt time-out.


Ämnen i artikeln:

EgmontTV2BonnierSchibstedTV4

Danska mediekoncernen Egmont har ägt 50 procent av norska TV2 sedan  starten 1991. I januari köpte danskarna resterande 50 procent från  norska A-pressen för 2,5 miljarder kronor.

Den norska regeringen är  inte road över att flagga ut landets största kommersiella tv-kanal, som  har avtal med staten om viss public serviceprofil och huvudkontor i  Bergen. TV2 är lika stora i Norge som TV4 i Sverige, har drygt en  fjärdedel av tittandet och omsatte i fjol över 3,5 miljarder kronor.

Planerna  som förhandlats under större delen av 2011 mellan Telenor, Bonnier och  Egmont bygger på ett gemensamt ägande av TV2.

Enligt Dagens Näringsliv  skulle Telenor och Bonnier tillsammans få köpa 34 procent av mediehuset  TV2 som också driver nischkanaler och 24-timmars nyhetskanal.

Men  nu uppges de danska ägarna ha ändrat sig och lagt förhandlingarna på is.  Vid ett extra styrelsemöte har Egmont beslutat att väga ett fortsatt  helägarskap mot eventuella fördelar av ett nordiskt samarbete.

–  Det är korrekt som tidningen skriver att förhandlingarna tagit paus,  säger Torsten Larsson. Hur länge vet vi inte. Och det är inte vi som  begärt time-out.

– Vi kommenterar aldrig pågående förhandlingar,  men det är väl känt att vi fört diskussioner med Egmont och Telenor under hösten.

En del av förhandlingarna har syftat  till att bygga upp ett gemensamt betal-tv-bolag med kodnamnet Norpay.  Här skulle Bonnier och Egmont med sitt innehåll nå vart fjärde nordiskt  hushåll via Telenors satelliter, kablar och bredband. Även dessa  förhandlingar ligger nu på is.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.