tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier tillsätter ny styrelse med Bengt Braun som interimordförande

Publicerad: 11 oktober 2018, 08:52

Foto: Wikimedia Commons

Inför uppdelningen av affärsområdena i självständiga bolag som träder i kraft efter årsskiftet går Bonnier AB samman med Bonnier Holding. Bolaget får en ny styrelse där tidigare vd:n Bengt Braun gör comeback som ordförande med uppdraget att sätta den nya bolagsstrukturen .

Ämnen i artikeln:

MediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I början av september meddelade Bonnier att man förändrar den nuvarande ägarstyrningen där affärsområdena fråm och med den 1 januari 2019 görs om till självständiga bolag. I samband med detat slås koncernbolaget Bonnier AB samman med Bonnier Holding i ett mindre moderbolag där Erik Haegerstrand blir vd.

Vid bolagets extrastämma den 4 oktober klubbade ägarna inom Bonnier igenom en ny styrelse i Bonnier Group bestående av Bengt Braun som ordförande, Felix Bonnier och Gun Nilsson, Jens Müffelmann och Peder Bonnier. Samtliga ledamöter satt tidigare i styrelserna för Bonnier AB eller Bonnier Holding.

Carl-Johan Bonnier, som fram tills nu varit styrelseordförande i Bonnier AB, blir kvar som ordförande i ägarstyrelsen, och som ägargruppens talesperson.

Carl-Johan Bonnier säger i ett uttalande:

– Den förändring vi nu gör inom Bonnier, där våra affärsområden blir självständiga bolag, syftar till att maximera verksamheternas möjlighet till tillväxt och lönsamhet. Vi tror att våra bolag gynnas och blir mer snabbrörliga av att respektive ledning får fullt fokus, fullt mandat och fullt ansvar för sin verksamhet, och svarar till en egen styrelse.

– Jag är glad över att Bengt Braun, med sin gedigna kunskap om våra verksamheter, har antagit rollen som ordförande under en transitionsperiod, för att leda övergången till den nya strukturen.

Bengt Braun, styrelseordförande, var vd i Bonnier AB 1998-2007, och dessförinnan vd för Tidnings AB Marieberg sedan 1989. Han sitter sedan tidigare i styrelsen för Bonnier Holding, Bonnier Broadcasting och Bonnier Corporation och har även ett antal externa styrelseuppdrag, bland annat i Mertzig Asset Management.

Enligt Bonnier är det sannolikt att en ny ordförande kommer att väljas någon gång under 2019.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev