Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier uppges vilja sälja Toca Boca

Publicerad: 26 augusti 2015, 15:10

Ulrika Saxon, vd på Bonnier Growth Media.

Foto: Bonnier

Bonnier Growth Media jagar nya ägare till Toca Boca, rapporterar DI Digital. Bolaget uppges vara värt mellan 500 miljoner och en miljard kronor.


Ämnen i artikeln:

Ulrika SaxonToca BocaBonnier Growth MediaBonnier ABMediebolag

Toca Boca som utvecklar appar för barn har blivit en framgångssaga för Bonnier sedan bolaget startade 2011. I fjol växte omsättningen med 28 procent till 82,1 miljoner kronor och ägarna kunde plocka ut 11 miljoner kronor i form av koncernbidrag.

Men nu undersöker Bonnier möjligheten att sälja hela eller delar av företag, enligt DI Digital som refererar till källor. En amerikansk investementbank ska ha fått i uppdrag att leta eventuella köpare och förbereda en försäljning.

– Vi ser ständigt över alternativ för att stödja den fortsatta expansionen för våra bolag inom Bonnier Growth Media, och ett sådant alternativ är att bjuda in externa partners om det är relevant, säger Bonnier Growth Medias vd Ulrika Saxon till sajten.

Enligt branschbedömare kan Toca Boca, som leds av vd Björn Jeffery, vara värt så mycket som en miljard kronor.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.