Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Bonnier ute ur matchen om Hemnet”

Publicerad: 11 november 2015, 07:03

Bonniers koncernchef Tomas Franzén.

Foto: Andreas Elgstrand.

Schibsted och Nordic Capital gör upp om bostadssajten, Facebook utreds för slapphet mot rasism och tv-bolag i övervakningsskandal. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookBonnierSchibstedHemnet

Inget Hemnet för Bonnier
Enligt källor till Dagens Industri är Bonnier inte längre med i förhandlingarna om att köpa bostadssajten Hemnet. Kvarstår gör då Schibsted och Nordic Capital. Tidningen presenterar två möjliga skäl till varför Bonnier inte längre är med i matchen. Antingen beror det på att prislappen har blivit för saftig, eller att deras agerande under förhandlingarna enligt uppgift inte "imponerat på Hemnets ägare". Budgivningen på Hemnet startade i maj, då Schibsted presenterade sitt bud på 1,5 miljarder kronor för 100 procent av aktierna.

"Sluta missbruka rea"
I en debattartikel hos Dagens Industri skriver Svensk Handel Stils ordförande Mikael Sandström att begreppet "rea" har missbrukats och urvattnats. Nu varnar han om risken för regleringar i fall kläd, - sko, och sporthandeln inte skärper sig.
"Rea" eller "Realisation" bör användas högst fyra gånger per år och då i samband med sommar – och vinterrealisation samt under en begränsad period mellansäsongsrea. Således bör uttryck som "jackrea", "byxrea" och liknande undvikas" skriver han.

Facebook-funktion visar när kändisar är live...
Facebook Live, som låter exempelvis kändisar och nyhetsreportrar streama livevideo över det sociala nätverket, får en ny funktion. Nu kan följarna se när de sänder live för att lättare kunna följa dem i realtid. Därmed utmanar de Twitters populära livetjänst Periscope, enligt Techcrunch.

...och nu utreds Facebook för slapphet mot rasism
Det är sedan tidigare känt att tyska politiker vill utreda Facebook för att inte ha tagit rasism och hot på allvar. Nu meddelar tyska åklagare att de inlett en granskning av den europeiska Facebookchefen Martin Ott, då man menar att han är ytterst ansvarig för att det sociala nätverket inte raderat rasistiska inlägg som gjorts, skriver Reuters.

Tv-bolag i övervakningsskandal
Det amerikanska ip-tv-bolaget Vizio har uppdagats med att samla in en stor mängd information om deras abonnenter utan deras vetskap. Bland annat har de registrerat tittarvanor och samlat på sig data som de kopplar den till individens IP-adress. Informationen har sedan använts för att bland annat sälja riktad reklam, berättar Pro Publica.

AdAge publisher slutar
Det amerikanska reklammagasinet Adage publisher Allison Arden kliver ned efter åtta år. Hon kommer dock att stanna i bolaget och jobba med nya satsningar, skriver de på sin sajt. Vem som blir hennes efterträdare är inte klart.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.