Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier vill hyra ut journalister

Publicerad: 11 november 2008, 16:18

Kundtidningsföretaget Spoon Publishing startar ett affärsområde inom redaktionell outsourcing som vänder sig till tidningsutgivare. – Efterfrågan på den här typen av tjänster har ökat snabbt de senaste åren, säger Melker Forssén som blir ansvarig för Spoon On Demand.


Melker Forssén på Spoon.

Spoon har senaste åren gradvis jobbat allt mer mot traditionella tidningsutgivare och bland annat utvecklat nya redaktionella koncept och dummys.

Melker Forssén räknar upp Dagens Båtar, Gravidbibel för mama-redaktionen och Metro Living som exempel på sådana uppdrag.
– Marknaden har mognat och det är inte lika känsligt längre att lägga ut produktion som det var för bara för ett par år sedan, säger han.

Lågkonjunkturen kommer bara att driva på utvecklingen, tror Forssén.
– Därför har det också blivit läge för oss att förpacka erbjudandet lite tydligare.

Hur klarar man som kundtidningsföretag att balansera på två ben, ett uppdragspublicistiskt och ett oberoende publicistiskt?
– Vi har inte stött på några problem, men det kan också hända att vi hamnar i ett läge med dubbla lojaliteter. Men det måste bedömas från fall till fall. ’

Hur ser konkurrensen ut?
– Nordiska Tidningsbolaget och Håkan Lövström och har jobbat med det här under några år.

Kan ni ta konceptet ett steg ytterligare?
–  Vi ser båda dagstidningar och magasin som potentiella kunder och hoppas bland annat att få utveckla egna koncept och magasinspiloter.

Kommer ni att anställa?
– Det är inte otroligt.

Hur mår kundtidningsmarknaden i spåren av finanskrisen?
– Det är större rörlighet rent generellt. Många uppdragsgivare jagar kostnader, men det är för tidigt att säga något om vad det leder till.

Peter Willebrand

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.