Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonnier vill köpa Hemnet

Publicerad: 17 juni 2015, 05:18

Tomas Franzén, koncernchef på Bonnier.

Foto: Andreas Elgstrand.

Mediejättarna i kamp om Hemnet, han tar över Top Gear och de medverkar i Stjärnorna på slottet. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterSVTBonnierTop GearSchibstedStjärnorna på slottetSnapchatHemnet

Bonnier vill köpa Hemnet
Det drar ihop sig till budstrid mellan de två mediejättarna. DI avslöjar nämligen i dag att Bonnier konkurrerar med Schibsted att köpa Hemnet.
– Vi kommenterar aldrig spekulationer om vår eventuella inblandning i affärsprocesser, säger kommunikationsdirektören David Salsbäck.

Igår kom uppgifter om att det finns flera som vill köpa bostadssajten efter att Schibsted presenterat sitt bud på 1,5 miljarder kronor. Swedbank och Svensk Fastighetsförmedling har redan accepterat den norska mediekoncernens bud medan Mäklarsamfundet och Fastighetsmäklarförbundet utvärderar flera bud.

Enligt DI finns också en rad riskkapitalbolag bland spekulanterna. Bland annat Hellman & Friedman som äger tyska Scout24.

Han tar över Top Gear
Efter att Jeremy Clarkson sparkats och Richard Hammond och James May meddelat att de slutar har det spekulerats i vem som tar över BBC:s populära motorprogram. Nu står det klart att det blir radioprofilen Chris Evans. Det är oklart om han kommer att leda Top Gear på egen hand eller tillsammans med andra.

Undersökning: Bara 38 procent skulle rekommendera Apple Watch
Det har varit ett stort intresse runt Apples smarta klocka som lanserades i april. Men en stor del av användarna verkar inte överförtjusta. Enligt en undersökning som Usertesting har gjort skulle knappt 4 av 10 Apple Watch-användare rekommendera den till andra. Och hela 27 procent är direkt kritiska till enheten, skriver Tweak Town.

Twitter får autospelande filmklipp
Facebook och Instagram har det redan. Nu hakar Twitter på och lanserar autostartande filmklipp, GIF-bilder och Vines vilket ska gynna annonsörer. Men användarna har möjligheten att välja bort autostarterna, eller att de bara drar igång när wifi-uppkoppling finns, skriver The Verge.   

Sponsrade geografiska filter på Snapchat
Video- och bilddelningstjänsten lanserar nu så kallade geofilter, en funktion anpassad för annonsörer som vill nå ut till till användare inom ett visst område. McDonald's är först ut att testa den nya tjänsten, skriver LA Times.

De är stjärnorna på slottet
Igår presenterade SVT namnen på de kändisar som medverkar i årets upplaga av Stjärnorna på slottet, vilket är den tionde i ordningen. I år det bara skådespelare som är med i programmet: Marika Lagercrantz, Morgan Alling, Claire Wikholm, Stefan Sauk och Amanda Ooms. Enligt Expressen var Thorsten Flinck tilltänkt som en av stjärnorna, men hoppade av efter en dispyt med SVT.

Klart: Murdoch lämnar vd-posten
Nyligen avslöjade CNBC att mediemogulen Rupert Murdoch var på väg att lämna över vd-stolen i 21st Century Fox till sin son James Murdoch. Nu bekräftas nyheten av Hollywood Reporter, som också skriver att även brodern Lachlan Murdoch får en ledande roll framöver.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.