Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonniers första superentreprenörer

Publicerad: 25 juni 2013, 09:28

Heidi Harman, Adrian Swartz, Fredrik Hjorth och Jonas Forsslund.

Foto: Bonnier AB.

Resumé har tidigare berättat att Bonnier-koncernen letar efter morgondagens digitala stjärnor via sitt nya entreprenörsprogram, Bonnier Accelerator. Koncernen har nu utsett en kvartett som man hoppas ska bli framtidens superentreprenörer.


Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Jonas Forsslund, Heidi Harman, Fredrik Hjorth och Adrian Swartz. Det är namnen på den kvartett som utgör Bonniers första team av superentreprenörer.

Bonniers entreprenörsprogram, Bonnier Accelerator, pågår under tre månader och koncernen erbjuder coachning och lön under perioden.
Jonas Forslund är en 29-årig svensk som för närvarande utbildar sig på Stanford och håller på med en doktorsavhandling inom 3D-interaktion.

Ett av projekten är bolaget Forsslund Systems, vilket utvecklar operationssimulatorer.

– Jag är väldigt nyfiken på att få titta på hur mitt start-up-koncept kan formas utefter Bonniers imponerande infrastruktur. En mycket viktig del av vårt koncept rör publicering och innehållsproduktion och jag vill lära mig om de etablerade ekonomiska modellerna för detta såväl som att få chansen arbeta med proffs inom området säger han.

Heidi Harman är en 33-årig britt som lever i Stockholm, men nyligen spenderade tre månader på Bali för att lära sig hur man utvecklar inom programspråket Ruby.

Hennes tidigare projekt omfattar alltifrån startup-bolag som RunAlong.se och hon är också medgrundare till Geek Girl Meetup:

– Jag arbetar redan med min idé, så vi utför tester och samlar talanger som kan jobba åt oss. Det är spännande att bygga appen, testa hypoteser, möta mentorer och resten av teamet inom inkubator-verksamheten, säger Heidi Harman.

24-åringarna Fredrik Hjorth och Adrian Swartz är svenskar och Adrian har tidigare grundat kommunikationsbyrån Rodolfo.

Fredrik Hjorth har bland annat studerat juridik och ekonomi vid Uppsala universitet.

Duon har därefter grundat bolaget Studentlänken, vilket är en mobilapp som matchar arbetsgivare med studenter.

– Vi ser fram emot att få kontakt med människor hos Bonnier och få chansen att lära oss så mycket vi kan under de här tre månaderna, säger de båda.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Bonnier AB

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.