Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonniers mardröm

Publicerad: 8 september 2010, 12:55

Nya Affärer har haft otur i rekryteringen till sitt mentorprogram. Förutom Eniros sparkade vd ingick fram tills nyligen också Mats Qviberg bland profilerna.


Ämnen i artikeln:

Mikael ZackrissonJesper KärrbrinkMats QvibergNya Affärer

Jesper Kärrbrink och Mats Qviberg. Foto: Pressbild/Malin Jäderström.

Nya Affärer är en satsning på entreprenörskap med medarbetare från Veckans Affärer och Privata Affärer. Förutom den publicistiska produkten ska de driva ett mentorprogram där etablerade namn från näringslivet lär upp unga entreprenörer i samarbete med IFL vid Handelshögskolan.

Mentorprogrammet drar igång i slutet av oktober men redan nu är värvningen av mentorer och adepter i full gång. I förra veckan hade ett 30-tal näringslivsprofiler värvats som mentorer. Bland de namnen återfinns Bland annat Eniros sparkade vd Jesper Kärrbrink, och Mats Qviberg.

– Vi pratade med Mats Qviberg i våras och han tackade ja till att bli mentor. Men just nu har han andra saker att tänka på, så vi har tagit bort honom från marknadsföringen av programmet, säger Mikael Zackrisson, projektledare och redaktör på Nya Affärer.

Enligt honom är det inte aktuellt att ha med Mats Qviberg som mentor just på grund av turerna kring HQ bank. Om han kommer att bli mentor i ett senare skede återstår att se.

– Det får du fråga honom om. Han har nog fullt upp med sina egna affärer just nu, säger Mikael Zackrisson.

Jesper Kärrbrink rekryterades till mentorprogrammet i förra veckan. I måndags stod det klart att han fick sparken.

Kommer han att användas i marknadsföringen?

– Det är möjligt att han gör det. Men mentorprogrammet står inte och faller med enskilda profiler. Vi vill använda människor som är framgångsrika och duktiga. Jag är övertygad om att Kärrbrink är utmärkt i vårt mentorprogram, säger Mikael Zackrisson.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.