Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bonniers nya tidningsdrottning

Publicerad: 16 december 2008, 15:05

Bonnier-koncernen omorganiseras. Då blir Ulrika Saxon, vd för Bonnier Tidskrifter, ansvarig för två affärsområden – Magazines och Morning Paper.


Ultrika Saxon.

Ulrika Saxon efterträder  Bonniers vd Jonas  Bonnier som affärsområdesansvarig för Bonnier Magazine Group och  Bonnier Morning Paper. Idag är Ulrika Saxon bara vd för Bonnier Tidskrifters verksamhet.
– Jag fortsätter som vd för Bonnier Tidskrifter, men får nu även ansvaret för de andra företagen inom affärsområdet magazines. Jonas Bonnier kommer dock vara kvar som ordförande i Bonnier corp (de amerikanska tidskrifterna).

Jonas Bonnier kommer även att fortsätta som styrelseordförande i DN, medan Ulrika Saxon kommer att svinga klubban i Sydsvenskan och Stockholm Citys styrelser. Men Ulrika Saxon har en ganska liten erfarenhet av morhontidningar.

– Jag har ett brinnande intresse för morgonpressen, men de senaste 10 åren har jag jobbat med magasin. Samtidigt är det svårt att inte engagera sig i andra medier när man jobbar inom Bonnierkoncernen. Innan jag kom till Bonnier jobbade jag också som mediestrateg och jobbade då med alla medietyper.

Kommer du att förändra ledningen på Bonnier Tidskrifter nu när du får flera uppdrag?
– Vi har en väl fungerande ledningsgrupp idag. Den förändringen som görs direkt nu är att Carolina Roslund får titeln CRM-direktör och blir därmed anvarig för tidningarnas prenumerationsaffär. Jag ber att få återkomma med andra förändringar nästa år.

Som Resume.se tidigare rapprterat har Bonnier Tidskrifter rekrtyterat Louise Fallenius, printchef på Carat, men ännu inte berättat om hennes nya tjänst.

Ulrika Saxon tar också plats i Bonnier koncernens ledningsgrupp. Något som innebär ett lönelyft.
– Ja, men jag tänker inte berätta med hur mycket.

Koncernledningen består av vd Jonas Bonnier, Torsten Larsson  ( Broadcast, Entertainment och Evening Paper),  Maria Curman (Books), Ulrika Saxon (Magazines,  Morning Paper), Casten Almqvist (Business Press), Göran Öhrn  (finansdirektör) och Sara Öhrvall (Research &  Development).

Den nya Bonnier-organisationen träder i kraft vid årsskiftet.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.