torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Bonusavtalet orimligt"

Publicerad: 29 november 2011, 07:59

Jonas Bonnier

Foto: Björn Elgstrand

Bonniers koncernchef Jonas Bonnier säger till DN att Sydsvenskans tidigare vd Johan Ståhls bonusavtal är orimligt. Samtidigt utesluter inte nuvarande styrelseordföranden Gunilla Herlitz att det kan finnas fler generösa avtal.

Ämnen i artikeln:

SydsvenskanGunilla HerlitzJonas BonnierJohan Ståhl

EV

Emanuel Videla


På DN:s fråga om han förstår de upprörda känslorna på tidningen svarar Jonas Bonnier så här:

– Ja, jag både förstår och sympatiserar med dem som tycker att det här är frustrerande. Jag tycker att avgångs på 30 månadslöner är väldigt märkligt och helt orimligt. Detta gäller i synnerhet när man står inför en så dramatisk förändring som Sydsvenskan gör och när vi försöker bygga ett bolag och en tidning som ska vara lika stark de kommande 25 åren som den varit de senaste 25.

I dag hålls ett extra styrelsemöte på Sydsvenskan, där innehållet i Johan Ståhls bonusavtal ska redas ut. Gunilla Herlitz, nuvarande styrelseordförande för Sydsvenskan, har hittills hållit sig ganska tystlåten. Men till DN, där hon är publisher, säger hon så här:

– Jag har stor förståelse för medarbetarnas ilska över att det finns orimliga avtal för cheferna samtidigt som företaget ska spara pengar och säga upp medarbetare. Vi måste göra något för att lösa detta, säger Gunilla Herlitz.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev