Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Boo.com-grundare gör nystart

Publicerad: 3 april 2012, 06:59

Patrik Hedelin.

Foto: Pressbild.

Patrik Hedelin är tillbaka efter Boo.com-kraschen. Han är i full färd med att bygga upp investmentbolaget Eequity med över en miljard kronor i riskkapital och har stöd av finansdrottningen Antonia Ax:son Johnson.


Europamästare i riskkapitalanskaffning. Så har Patrik Hedelin själv titulerat sig, enligt DI.

Han lyckades få ihop cirka en miljard kronor tillsammans med investmentbankerna Goldman Sachs och JP Morgan 1999.

Pengarna skulle användas för att lansera och etablera modesajten Boo.com på 18 marknader samtidigt. Bokus.com-grundarna Kajsa Leander och Ernst Malmsten var också med på tåget.

Marknadsföringsbudgeten låg på hela en halv miljard kronor, men kunderna uteblev och bolaget försattes i likvidation den 18 maj.

Patrik  Hedelin har därefter arbetat som finansiell rådgivare. Han sprang på  Pricerunners grundare Magnus Wiberg i slutet av 2009. Denne hade sålt  sina andelar i Pricerunner och tillsammans med Patrik Hedelin startade  duon ett investmentbolag.

Första investeringen skedde i Guldbrev i maj 2010 och idag har man cirka 300 miljoner kronor i förvaltat kapital.

Varken  Magnus Wiberg eller Patrik Hedelin vill skylta med vilka investerare  man har, men enligt DI visar Equitys årsredovisning för 2010 att Antonia  Ax:son Johnson kontrollerade 50 procent av aktierna via sitt bolag  Cumulonimbos.

Eequity har idag gjort elva investeringar, men en försäljning ligger långt bort.

Planen  från början var att ta in 100 miljoner kronor från institutionella  investerare, men nu räknar Eequity i stället med ett förvaltat kapital  på en miljard kronor i slutet av året, enligt DI.

På sikt kan det även  bli tal om en börsnotering.

Följande bolag ingår Equtiys portfölj:
Guldbrev,  Whiteaway, Rollerup-kungen, Stor & Liten, Snow and Motion, Markify,  Now interact, Love eye wear, Footway, Parelle Cosmetics och Search Me.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.