Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Boo Ehlin – ny presschef på SCA

Publicerad: 6 december 2012, 07:31

Boo Ehlin.

Vattenfalls nuvarande kommunikationsrådgivare Boo Ehlin blir global presschef för SCA. Han avslutar Vattenfall-uppdraget i februari: – Det här var för intressant för att säga nej, säger Boo Ehlin.


Ämnen i artikeln:

VattenfallBoo Ehlin

Boo Ehlin får uppdraget att ansvara för koncernövergripande mediekontakter.

Han ska rapportera direkt till kommunikationsdirektör Joséphine Edwall-Björklund:
–  Bolaget har utvecklats extremt mycket åt hygienprodukter och den  verksamheten står idag för 85 procent, men trots detta är man ändå  Europas största skogsägare, säger Boo Ehlin.

SCA har idag verksamhet i cirka 100 länder och en omsättning på över 100 miljarder kronor.

Boo  Ehlin har ett tidigare förflutet som presschef för såväl SEB som Nordea.  Han har också varit informationschef på Svenska Bankföreningen.

Boo Ehlin har drivit eget bolag under de senaste fem åren. Han har bland annat arbetat som kommunikationschef åt advokatfirman Vinge - på konsultbasis.

Han  har därefter varit ställföreträdande presschef för Vattenfall Sverige  och kommer närmast från roll som rådgivare åt samma bolag.

Rådgivarrollen avslutas i februari nästa år:
– Rekryteringen  av Boo Ehlin är viktig i den process vi genomgår för att förstärka  SCA-varumärket och bilden av SCA som ett globalt ledande hygien- och  skogsproduktföretag, säger Joséphine Edwall-Björklund i en kommentar.

Boo Ehlin tillträder sin nya tjänst per den 1 mars.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

VattenfallBoo Ehlin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.