Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Boråskuriren skrotas - Gota köper Alingsåskuriren

Publicerad: 1 december 2014, 15:38

Gota Media köper Alingsåskuriren av Draken Tidnings AB som samtidigt lägger ned Boråskuriren efter tuff konkurrens av Gota-ägda Xtra Borås.


Ämnen i artikeln:

Boine GepertzGota Media

– Vi tror att gratistidningar har en bra möjlighet framåt, att det finns en plats på marknaden för gratistidningar vid sidan av prenumererade tidningar, säger Boine Gepertz, vd i Gota Media till Borås Tidning.

Han uppger att man ska undersöka möjligheter att jobba på andra platser inom Gota Media för de sju personer som idag jobbar på Boråskuriren, men utgångsläget är ändå att såväl utgivning som arbetstillfällen upphör.

Boråskuriren har funnits som endagstidning sedan 2011, men kastar nu in handduken efter tuff konkurrens med Xtra Borås, som ges ut av Borås Tidning.

– Det har varit god försäljning men vi känner att vi inte inom rimlig tid hade kunnat nå ett acceptabelt resultat, säger Sune Tholin, styrelseordförande i Draken Tidnings AB till Borås Tidniong.

Sune Tholin menar att små organisationer inte passar in i tidningsbranschen längre, utan att det är stordriftsfördelar som avgör vem som överlever och vem som går under.

Xtra Borås ska liksom tidigare ges ut på onsdag, medan Alingsåskuriren numera alltså går under Gota Medias flagg.

– Vi kommer att hjälpa alla Boråskurirens kunder att hitta en så bra lösning som möjligt för att nå ut med sina reklambudskap, antingen i Xtra eller i någon av våra andra kanaler, säger Boine Gepertz.

Lokaltidningen Borås har tidigare gått samma öde till mötes som Boråskuriren – den startades 2011.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Boine GepertzGota Media

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.