Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Borgs hästsvans slog medierekord

Publicerad: 5 november 2013, 14:25

Finansminister Anders Borg klippte av sin hästsvans nyligen – och det blev känt igår i samband med ett seminarium vid Nordea. Reaktionerna lät inte vänta på sig. Mediebevakningsbolaget Infopaq noterar rekord med nära 300 artiklar om Anders Borg på en enda dag.


Ämnen i artikeln:

InfopaqAnders Borg

Infopaq uppger att Anders Borg i vanliga fall nämns i 57 artiklar per  dag – kartläggningen bygger på Infopaqs arkiv över redaktionella  onlinemedier januari till oktober 2013.

Anders Borgs avklippning av  hästsvansen slog dock det med råge– hela 300 artiklar skrevs om Anders  Borg, varav de flesta frisyrrelaterade, enligt Infopaq. Det är rekord för artiklar om Anders Borg på en enda dag.

Bolaget uppger också att Anders Borgs omnämnande på Twitter ökade med faktor 100 mellan söndag och måndag.

Infopaq konstaterar:
”Uppmärksamheten  är föga förvånande störst i Sverige, här återfinns cirka 80 procent av  genomslaget i redaktionella onlinemedier.”

Infopaq uppger dock att hästsvansklippningen inte blev någon världsnyhet.

”Och  det mesta av det utländska intresset kommer från våra grannländer: vi  får alltså dementera ryktet att det skulle vara en världsnyhet.”

Hästsvansrelaterad publicitet har dock förekommit i ett tiotal länder, enligt Infopaq.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

InfopaqAnders Borg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.