Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Bosse Andersson ny ansvarig utgivare för DD

Publicerad: 21 maj 2013, 20:29

Nu är det klart att Bosse Andersson blir ny redaktionschef och ansvarig utgivare för den numera Mittmedia-ägda Dala-Demokraten i Dalarna. Chefredaktör är precis som tidigare Göran Greider.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dala-Demokraten är inte vad den en gång var. Tidningen med bas i Falun har bort två tredjedelar av personalen och flyttat in i Mittmedias  lokaler, och huserar tillsammans med den forna konkurrenten Dalarnas Tidningar. Mycket redaktionellt material i DD kommer numera från Dalarnas Tidningar.

En ny ansvarig utgivare behöver man dock ändå, och det har man nu fått i Bosse Andersson som även blir redaktionschef.

Han har ett förflutet på bland annat Expressen, Östersunds-Posten  och Smålands-Tidningen och har sedan hösten 2012 arbetat med den  redaktionella samordningen mellan Dala-Demokraten och Dalarnas  Tidningar.

– Bosse Andersson är en erfaren publicist med stor kunskap om den  digitala omvandling vi är inne i, och jag är mycket nöjd med att han har  accepterat detta uppdrag, säger AnnaKarin Lith, redaktionell chef i  Mittmedia i ett pressmeddelande

– Det här är väldigt hedrande uppdrag, Dala-Demokraten är ju inte  vilken tidning som helst, säger Bosse Andersson. Vi har en stentuff  vandring framför oss, men med hjälp av alla duktiga medarbetare och nya  starka ägare ser jag ljust på Dala-Demokratens framtid.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.