torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Bra att slippa tillhöra ett mediehus”

Publicerad: 12 november 2014, 13:33

"Det känns bra i magen", säger Mathias Resare.

Stampen Sports Media, SSM, säljs till börsnoterade Traveas. SSM:s vd Mathias Resare är positiv till försäljningen och tror att det kommer gynna dem att inte tillhöra ett mediehus. – Vi mår bra av att tillhöra en ägare som är mer neutral, säger han till Resumé.

Ämnen i artikeln:

Stampen Sports Media

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Resumé har tidigare rapporterat om att Stampen Sports Media som äger varumärkena SvenskaFans.com, FanTV.se, Golfing.se och SvenskaRaceFans.com säljs till golfbolaget Traveas.

Affären ligger enligt Stampen Sports Media i linje med strategin att renodla och fokusera på en kvinnlig målgrupp.

– Vi är väldigt positiva till försäljningen, eftersom vi nu får en ägare som jobbar med sportmedia. Nu kommer vi in i ett sammanhang med större räckvidd och tror att det gör att vi kan utveckla våra kunskaper bättre, säger Mathias Resare och fortsätter:

– För Svenska fans del mår vi bra av att tillhöra en ägare som är mer neutral än ett mediehus som Stampen. Där ska alla medier kunna samlas och diskutera relevanta frågor inom fotboll, hockey och bandy. Tillhör vi ett mediehus blir vi fångade i ett hörn.

Hur tror du att försäljningen påverkar Stampen Sports Media i förlängningen?
– Bara positivt, eftersom vi behöver en ägare som ligger nära oss. Stampen har inte varit en dålig ägare men de har så mycket annat att hålla koll på.

Ser du något negativt med försäljningen?
– Nej, faktiskt inte. Det känns väldigt bra i magen och personalen har också mottagit det bra.

Hur kommer personalen att påverkas?
– Det kommer inte bli någon skillnad. Vi har tidigare drivit eurosport.se, men den affären är uppsagd. Därför påverkas personal som varit direkt knutna dit, men det skulle skett oavsett om det blivit en ny ägare eller inte.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev