Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Bra böcker borde man ge fan i att filma"

Publicerad: 5 maj 2008, 08:23

Tomas Alfredson, nyligen kontrakterad av produktionsbolaget St Paul, tog i natt hem det finaste priset i Tribeca Film Festival.


Tomas Alfredson prisad av Robert de Niro. Foto: Hanna Teleman

– Det känns väldigt överväldigande, sa Tomas Alfredson när han tog emot priset, enligt Festivalens hemsida.

Tribeca Film Festival gundades 1998 av Robert de Niro och Jane Rosenthal. De båda grundarna var med på prisutdelningen. Tomas Alfredson fick ”Founders award for best narrative feature”, galans finaste utmärkelse.

Resumé träffade nyligen Tomas Alfredsson som tillsammans med Filip Tellander nyligen kontrakterats av produktionsbolaget St Paul. Han sa då om långfilmen ”Låt den rätte komma in”.
– Bra böcker borde man ge fan i och filma, men den här var ett lysande undantag. Jag blev gripen av stämningen och fick direkt en massa filmbilder i huvudet.

Tomas Alfredsson har nyligen regisserat SEB:s nya reklamfilmer. Nästa år planerar han att sätta up en pjäs på Dramaten med Killinggänget.

"Låt den rätte komma in" är däremot inte gjord på St Paul utan på Efti. Filmen kommer inte bara visas för festivalpubliken utan kommer nu att lanseras i USA. Filmen kommer att visas i 15 av de största städerna.
– Toppen men inte helt oväntat, amerikanarna är som galna i filmen, säger en av filmens producenter John Nordling på EFTI efter nattens pris.

Trots att filmen inte har svensk premiär förrän den 24:e oktober har den redan visats och belönats på Göteborgs och Köpenhamns filmfestivaler.

Filmen är producerad av EFTI i samproduktion med FilmPool Nord, Sveriges Television (SVT) och WAG med produktionsstöd från Svenska Filminstitutet.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.