Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

"Bråding fick 100 000 för att tala ut"

Publicerad: 27 juni 2008, 14:17

Enligt uppgift till Resume.se fick Sanna Bråding runt 100 000 kronor för att tala ut i Expressen. – Vi kommenterar aldrig sådana saker som eventuella ersättningar, säger Expressens redaktionschef Magnus Alselind.


Expressens förstasida i dag.

I dag dömdes Sanna Bråding, 28, till tre månaders fängelse för narkotikabrott. I dagens Expressen väljer Sanna Bråding att träda fram och berätta sin historia i en lång intervju på de fyra första nyhetssidorna i tidningen.

I morgon fortsätter det hela med att Expressen publicerar Sanna Brådings dagboksanteckningar om den svåra tiden.

Nu cirkulerar uppgifter i branschen om hur mycket Expressen betalat Sanna Bråding för exklusiviteten.

Uppgifterna är overifierade, men branschkällor uppger till Resume.se att det handlar om ett sexsiffrigt belopp, runt 100 000 kronor. Expressen uppges ha ”köpt loss” Bråding på ett tidigt stadium.

– Vi kommenterar aldrig sådana saker som eventuella ersättningar, säger Magnus Alselind.

Enligt Alselind valde Sanna Bråding att träda fram i Expressen på grund av det jobb som reportern Sofia Johansson lagt ner.

–Sofia har haft kontakt med Sanna Bråding sedan dag ett, och det var viktigt för Sanna att få berätta hela sin historia och att hon kunde känns sig trygg och vara säker på att det blev rätt.

Hur viktigt för Expressen var det att få den här exklusiviteten?
– Vi skriver om en fråga som berör många människor oavsett om hon är känd eller inte, men mot bakgrund av hennes profil blir det naturligtvis mer intressant.

Sanna Bråding har valt att  resa bort i samband med domen, skriver Expressen:

– Jag tycker att det känns bäst så. Nu kommer jag att vara bland vänner och kommer att ha annat att tänka på, säger Bråding till Expressen och fortsätter.

–  Hade jag varit kvar i Stockholm hade det nog känts jättejobbigt.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.